REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Marca sigurna: Madrid kreće po Gvardiola, ali postoji jedan problem

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.12.22. | 11:59

Zamijetili su ga mnogi još kao mladića u Dinamu, ali sezona i pol, koliko je proveo u Bundesligi, lansirala ga je u zvijezde da je dobio naziv najboljeg stopera svijeta

Nogometno tržište je u niskom startu za velike zimske transfere ili "prošnju" pa "vjenčanje" na ljeto. Hrvatski 20-godišnji stoper Joško Gvardiol jedna je od senzacija Svjetskog prvenstva u Kataru i zasigurno jedno od najpopularnijih imena na tražištu.

"Središnji branič RB Leipziga zadivio je svojom fizičkom snagom i sigurnošću iako ima samo dvadeset godina. Branič je povezivan s mnogim momčadima, uključujući Real Madrid", piše španjolska Marca i dodaje:

"Real Madrid zna da je njemačka momčad usputna stanica, ali Leipzig nema potrebe za prodajom, a također se čini da je već zaključio transfer Nkunkua u Chelsea, englesku momčad, također jednu od zainteresiranih za dovođenje Gvardiola."

Istina, ime hrvatskog obrambenog igrača već je dugo meta Madriđana. Zamijetili su ga mnogi još kao mladića u Dinamu, ali sezona i pol, koliko je proveo u Bundesligi, lansirala ga je u zvijezde da je dobio naziv najboljeg stopera svijeta.

Da je to istina ili da barem nije daleko od nje, potvrdio u sedam odigranih utakmica u Kataru, a kulminiralo je pogotkom u utakmici za treće mjesto protiv Maroka.

Otkako je za 18 milijuna eura prešao iz Zagreba u Leipzig odigrao je već 42 utakmice, a interes mnogih klubova raste. Već ljetos je mogao napustiti klub, ali je oduševio navijače kada je potvrdio da će ostati, a usput pokazavši sportsku i ljudsku zrelost u želji da ostane u klubu u kojemu ima sigurnu minutažu i u kojemu se može istaknuti još u narednim mjesecima i tako si postaviti bolju poziciju na tržištu. U svemu tome je uspio, baš kao i u svemu što si je zacrtao u životu. Doista se čini da je ovome dečku samo nebo granica, a s obzirom na skromnost koju je pokazao, reći ćemo - zasluženo. Dajte mu sve najbolje na svijetu.



Tagovi

Joško Gvardiol

Ostale Vijesti