Reuters
Reuters

Marca: Nakon što Ancelotti preuzme Brazil, na klupi ga mijenja legenda kluba i trener Bayera?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 09:24

U Madridu nisu zadovoljni početkom nove sezone.

Ono kad u istoj sezoni osvojiš Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup kralja (nakon devet godina) i Europski Superkup, igraš polufinale Lige prvaka i završiš drugi u prvenstvu, a sezonu proglase neuspješno. Ono kad sezonu otvoriš sa šest pobjeda i nakon prvog poraza ispituje se status trofejnog trenera. Odgovor na ove tvrdnje može biti samo jedan: Real Madrid.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šuškanja o Ancelottijevom otkazu počela su još prošle sezone nakon što je Real Madrid ispao od Manchester Cityja iz polufinala Lige prvaka i kada je već bilo jasno da Madriđani neće obraniti naslov. Slavni Talijan, koji je Real Madridu donio čak osam trofeja (od čega dvije Lige prvaka), ipak je preživio turbulencije. Superiorno je krenuo u novu sezonu (u bodovnom kontekstu, ne toliko i igračkom), no Kraljevi su doživjeli bolan poraz u gradskom derbiju od Atletica, a to je ponovno potaknulo špekulacije oko promjene na užarenoj klupi najuspješnijeg kluba u povijesti.

Bilo bi suludo, naravno, kada bi uprava Real Madrida odmah nakon prvog poraza smijenila Ancelottija. Nekakav okvirni plan je da Ancelotti ostane na klupi do kraja sezone, nakon koje će preuzeti reprezentaciju Brazila, a Real Madrid će se okrenuti novom, mlađem treneru.

Florentino Perez, tvrdi Marca, navodno je već izabrao Ancelottijevog nasljednika. Riječ je o Xabiju Alonsu (41), bivšoj legendi Real Sociedada, Liverpoola, Bayerna i Real Madrida), koji je već radio u Realovoj školi nogometa, a samostalno je vodio drugu momčad Real Sociedada i Bayer Leveksusen s kojim ga ugovor veže do 2026.

Zanimljivo, Alonso je bio Ancelottijev igrač dok je slavni Talijan vodio Real Madrid i Bayern.

U 44 utakmice na klupi Apotekara, Alonso je zabilježio 23 pobjede (više od 50 posto). Bayer je prošle sezone stigao do polufinala Europske lige, a u tekući je krenuo savršeno s četiri pobjede i remijem kod Bayerna u prvenstvu, a uvjerljive pobjede upisao je i u DFB Pokalu i Europskoj ligi.

Plan je da Alonso na kraju sezone stigne u Real Madrid kao zamjena za Ancelottija, no s obzirom na vječno nesigurni status trenera Los Blancosa, moguće je i da slavni Bask preuzme klupu Kraljeva još za vrijeme tekuće sezone...

Real Madrid već u srijedu igra prvenstveni dvoboj s Las Palmasom, a do reprezentativne pauze kraljeve očekuju dvoboju kod neporažene Girone, prvaka Italije Napolija (bivšeg Ancelottijevog kluba) u Ligi prvaka i Osasune na Santiago Bernabeuu. (nr)




Tagovi

Carlo AncelottiXabi AlonsoReal MadridBayer Leverkusen

Ostale Vijesti