Man. United i Chelsea bore se za hit-golmana Premier lige, otvara se mjesto za Livakovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.12.22. | 08:33

Sve je izglednije da će Livaković ove zime napustiti Dinamo.

S obzirom na to da se nalazimo u predvečerje prijelaznog roka, u narednim danima možemo očekivati brojne špekulacije o transferima koje će stizati sa svih strana. Jednu takvu donosi francuski Media Foot koji navodi kako su Manchester United i Chelsea krenuli u lov na 22-godipšnjeg francuskog golmana Illana Mesliera koji brani za Leeds United. Ovaj talentirani Francuz na Otok je stigao na ljeto 2020. iz Lorienta i u posljednje tri sezone već je zabilježio 103 nastupa za momčad iz Yorkshirea primivši pritom 166 golova, a u 27 navrata je uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Rijetko je vidjeti tako mladog golmana na ovako visokoj razini i to još koji brani sjajno, posebno ove sezone. Meslier je pravi moderan golman koji jako dobro igra s nogom i smatra se da bi u idućih 10 godina mogao biti među najboljim golmanima svijeta. Stoga, nije čudno da su nogometni velikani bacili oko na njega. Davidu De Gei na kraju sezone ističe ugovor s Manchester Unitedom, a Chelseajevi vratari Edouard Mendy i Kepa Arrizabalaga brane vrlo promjenjivo, ne ulijevaju povjerenje te Bluesi traže dugoročno rješenje za vratarsku poziciju.

A ta vijest mogla bi biti dobra i za neslužbenu Zlatnu rukavicu Svjetskog prvenstva, Dinamovog Dominika Livakovića koji se već dovodio u kontekst s Leedsom, ali i s brojnim drugim klubovima (ne samo iz Premiershipa), među kojima je i Manchester United koji očito važe između nekoliko opcija. Tko zna, možda su skauti Manchester Uniteda upoznati s primjerom Nottingham Foresta koji je hrvatskog golmana htio dovesti prošlog ljeta, ali se odlučio za rezervnog golmana Manchester Uniteda Deana Hendersona koji je stigao na posudbu, a na mjesto drugog vratara doveden je Wayne Hennessey iz Burnleyja kao slobodni igrač.

Nottingham Forest jedan je od klubova koji sada, pola godine kasnije, ponovno traži Livakovića, jednog od najboljih golmana Mundijala, a koji na tržištu, zbog svojih godina, vrijedi manje od Mesliera, a opet, Livi je dovoljno mlad da se o njemu ne može pričati kao o samo kratkoročnom rješenju. (nr)



Tagovi

Dominik LivakovićLeeds UnitedManchester UnitedChelseaIllan Meslier

Ostale Vijesti