REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Malta isprašila Cipar s 3:0, Stojanović strijelac u remiju Slovenije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.09.21. | 22:05

Ispratili smo i druga dva susreta skupine H u kojoj nastupa i Hrvatska

Premda su nam oči danas bježale s ekrana na ekran, ono najvažnije za nas je bilo ispratiti što se događa na druge dvije utakmice naše skupine H, gdje su se danas Slovenci sastali sa Slovacima s jedne te Maltežani s Cipranima s druge strane.

Naši susjedi dočekali su Slovačku u Ljubljani na stadionu Stožice. Kekova ekipa je u prvom poluvremenu pokazala malo ili ništa, premda su imali osjetnu dominaciju u posjedu. Slovaci su to kaznili, pred kraj prvog dijela mrežu Jana Oblaka je načeo Robert Bozenik. Pogodak pronađite OVDJE.

Nekoliko minuta kasnije napokon nešto više inicijative od stane Dežele koja ipak u samom finišu prvog poluvremena stiže do izjednačenja. Nakon sjajne asistencije Josipa Iličića, bivši Dinamov Petar Stojanović ulazi u prazan prostor i gađa za 1:1. Sjajan pogodak pronađite OVDJE. S tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U drugom dijelu, puno uzbuđenja. Prvo je Kucka pogodio prečku nakon odličnog udarca glavom nakon kornera, a onda je desetak minuta kasnije Lovric upropastio veliku šansu. Doduše, nije mogao bolje pucati s ruba šesnaesterca, no ovakvu loptu brani Marek Rodek. Možda i najbolja šansa za Sloveniju u drugom dijelu. Probali su nekoliko minuta kasnije opet Slovaci, ovog puta je gađao Skriniar. Recept je isti. Prekid i udarac glavom. Za razliku od Kucke, Skriniar nije pogodio okvir gola.

Kod Slovenaca i Slovaka smo i očekivali tvrdu utakmicu u egalu, defnitivno rezultat koji nas nije iznenadio. S druge strane, Malta je iznenadila Ciprane. Relativno mirno prvo poluvrijeme razbio je Soteriou drugim žutim kartonom u 40. minuti, a onda je Malta nekako stigla do svog pogotka. Bilo je tu svega, pa čak i neuspješnih „škarica“, ali lopta se na kraju ipak kotrlja u mrežu za 1:0. Pogodak pronađite OVDJE.

Odmah u nastavku, u 46. minuti, Malta je povećala prednost na 2:0, a pet minuta kasnije i treći pogodak. Slično kao i u slučaju Luksemburga, Malta je korak po korak gradila svoj nogomet i nakon mukotrpnog rada počela ubirati plodove svoga rada. Treći pogodak pronađite OVDJE. S tim rezultatom je i završila utakmica. Malta ovakvu pobjedu ne pamti godinama. Točnije, istim rezultatom je stradao Lihtenštajn krajem prošle godine, no to je jedina visoka pobjeda ovog tipa koju pamtimo kod ove minujaturne otočke države.

Nakon raspleta svih utakmica, četiri kola od starta kvalifikacija, Hrvatska je u skupini H prva, s boljom gol razlikom od Rusije koja nas prati u stopu na drugom mjestu.




Tagovi

CiparMaltaSlovenijaSlovačka

Ostale Vijesti