Malonogometni spektakl uz humanitarni karakter: Rekordni broj ekipa otvara sezonu malonogometnih turnira

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 12:10

Jedan od prvih malonogometnih turnira za predstojeću sezonu održat će se od 25. do 30. svibnja u zagebačkom kvartu Dubrava.

Jedna od teorija zašto je Hrvatska, zemlja od svega četiri milijuna stanovnika 'stara' tek nešto više od 30 godina, u periodu od 1998. do 2022. osvojila tri medalje na svjetskim nogometnim prvenstvima jest ta da svako mjesto ili (u gradovima) svaki kvart ima svoj malonogometni turnir. Luka Modrić, Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Ivan Perišić, svi oni kao klinci igrali su kvartovske i mjesne malonogometne turnire, a kasnije su postali planetarno popularne zvijezde...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dolaskom lijepog vremena u Hrvatskoj se otvara nova sezona malonogometnih turnira, a jedan od prvih održat će se od 25. do 30. svibnja u zagrebačkom kvartu Dubrava. Četvrto izdanje Granešina kupa imat će rekordnih 48 ekipa u seniorskoj kategoriji, a još četiri ekipe su na listi čekanja, a tjedan dana prije početka turnira zaključene su prijave i za veteranski turnir na kojem će sudjelovati 16 ekipa.

Oba turnira igraju se po, za zagrebačko podneblje, tradicionalnom 5+1 sistemu, a domaćini su pripremili i veliki nagradni fond u iznosu od 3.900 eura za seniorski turnir, odnosno 1.400 eura za veteranski turnir.

Na turniru bi trebale sudjelovati neke 'kultne' zagrebačke malonogometne ekipe poput Pizzerije Stari Zagreb (bivši osvajač Kuitije), Bero Klaka (bivši Bing Bang, finalist Kutije), Unija Beton (spojeni s Tupek autom), Keraterm, Story bar za kojeg igraju bivši igrači Futsal Dinama i legende Dubrave Davor Kanjuh i Marko Pavlović te brojne 'kvartovske' malonogometne ekipe iz Zagreba i okolice.

Izvlačenje skupina održat će se 21. svibnja u Pizzeriji Z1 u Miroševečkoj cesti 186 s početkom u 20 sati.

„Turnir smo popunili u rekordnom roku. Imamo dosta ekipa koje se nalaze na 'listi čekanja', ako netko od prethodno-prijavljenih otpadne. Ovim putem pozvao bih sve zainteresirane da nam se od 25. do 30. svibnja pridruže na igralištu OŠ Granešina u Miroševečkoj cesti 7 i time upriliče ovaj turnir čije se finale tradicionalno održava na Dan hrvatske državnosti, 30. svibnja. Nitko tko dođe u Granešinu neće ostati gladan i žedan, a pripremili smo i bogati popratni program, uz dakako dvije humanitarne akcije koje će se održati u sklopu četvrtog izdanja turnira“, rekao nam je jedan od organizatora turnira Davorin Drmečić, zvan Drma.

HUMANITARNI KARAKTER TURNIRA

U sklopu 4. Granešina kupa održat će se i dvije humanitarne akcije. Organizatori turnira napravili su posebne majice za ovogodišnje izdanje, a sav iznos od prodaje donirat će se Hrabrici Loreni, njihovoj mladoj, ali hrabroj susjedi iz Miroševca koja se bori sa spinalnom mišićnom atrofijom, tip 1 i koja osim skupog lijeka Rispaldina, koji košta 150 tisuća eura, mora pohađati i iznimno skupe fizikalne terapije bez kojih spomenuti lijek nema učinka.

Organizator su nam rekli kako je odaziv za majice fenomenalan, već ih je prodano oko 300, a brojka bi do kraja mjeseca trebala samo dodatno narasti.

„Baš sam u šoku. Pozitivnom! Nisam ni približno očekivala da će biti takav 'boom' za majicama. Zahvaljujem se organizatorima na ovoj inicijativi i hvalevrijednoj akciji“, rekla je gđa Jakubec, majka malene Lorene.

Također, organizatori turnira u suradnji s Crvenim križem Zagreb skupljaju donacije za štićenike Centra za autizam Dubrava koji ove godine slavi 40. obljetnicu od osnutka.

“Dio sredstava već smo donirali (posteljina, higijenske potrepštine, školski pribor, didaktička oprema, razne namirnice, itd.), a pozivamo vas da se svi koji ste u mogućnosti dodatnu uključite u spomenutu akciju čime bismo zajedničkim snagama pomogli Centru za autizam u obilježavanju njihovog velikog i hvalevrijednog jubileja”, objavili su organizatori na službenoj Facebook stranici turnira.

Osim bogate ugostiteljske ponude i sjajnog hakla, domaćini turnira organizirali su i brojne druge aktivnosti. Tako će se u sklopu 4. Granešina kupa održati turniri u pikadu za muške i pripadnice ljepšeg spola, turnir u beli, malonogometni turnir za klince iz OŠ Granešina. Naime, organizirat će se turnir svih razreda, a pobjednici turnira za 7. i 8. razrede plasirat će se na regionalno natjecanje.

Sve u svemu, u Dubravi nas očekuje pet dana malonogometnog spektakla s humanitarnim karakterom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

mali nogomet

Ostale Vijesti