Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Maksimirski mercato: Ponuda iz Arabije za Petkovića, za njega se raspituje i Pirlo! Nijemci žele Šutala, Livaković najbliži Primeri

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.08.23. | 13:00

Dinamo još nije riješio dolaske Stojkovića, Kačavende ili Vidovića, a svjesni su u Maksimiru da bi nakon utakmice s AEK-om moglo biti i odlazaka. Priliku će uskoro dobiti Gabriel Rukavina

Dakle, o Luki Ivanušecu sve je rečeno. Ponajboji Dinamov igrač je na odlasku, priznao je to i Bišćan, ali još uvijek postoji nada da bi se u Maksimiru mogli predomisliti, shvatiti njegovu važnost za ovu momčad i klub u ovom trenutku te spustiti rampu. Dinamovoj struci i Upravi mora se priznati jedna stvar, malotko je očekivao da će Modri zadržati sve ključne igrače do 15.kolovoza i trećeg pretkola, bilo je puno ponuda, pritisaka, bočnih udara, no, protiv AEK-a će Bišćan, definitivno, imati u kadru sve glavne igrače. Ali, što će biti nakon toga?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nitko to ne želi javno reći, no, u usputnim razgovorima s bilokime od odgovornih u Maksimiru, može se zaključiti da se nakog dvomeča s Grcima očekuju odlasci i da Ivanušec neće biti jedini. Nije tajna da su pred izlaznim vratima kluba još neki igrači, prije svih Josip Šutalo. On je već dostigao cijenu od 20+ milijuna eura, Dinamo je zasad odbijao ponude pa i one Nottingham Foresta i West Hama, kao i onu Ajaxovu, no, to je licitacija, koja će gotovo sigurno dovesti do transfera u iduća dva, tri tjedna. Kako doznajemo, pojavio se i novi klub, njemački Bayer Leverkusen, sad je to već pozamašan broj klubova koji sudjeluju u toj licitaciji, teško je zamisliti da Šutalo ostane u Maksimiru nakon 31.kolovoza.

Oglas

AEK - Dinamo


ODGOĐENO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Bruno Petković i Dominik Livaković, dvojica maksimirskih senatora u zadnjoj godini ugovora, također su već dugo uključeni u priče o transferima, a vidjet ćemo hoće li se i njihov odlazak realizirati. U ovom trenutku se čini da su oni ipak dalje od transfera nego što su bili prije nekoliko tjedana ili mjesec-dva. Što ne znači da su daleko i da neće otići. Kad je u pitanju Petković, interes Trabzonspora i dalje je permanentan, Nenad Bjelica pokušat će ga nakon AEK-a još jednom dovesti, nadajući se da će Dinamo prihvatiti tu ponudu. No, kako doznajemo, nije Bjelica više jedini, postoji interes iz Njemačke i Italije, Cagliari je, navodno, i dalje zainteresiran i mogao bi platiti Petkovićevu plaću, ali zasad ne može zadovoljiti Dinamove apetite oko odštete (Modri traže pet milijuna eura). Za Petkovića se raspitivao i Andrea Pirlo, trenutno na klupi Sampdorije, koja je lani ispala iz Serie A i premda se radi o klubu velike tradicije, pitanje je koliko može platiti u ovom trenutku i bi li Petković išao u Serie B.

No, zato bi mogao u Saudijsku Arabiju. U Maksimir je zadnjih dana došla ponuda (barem usmena) jednog tamošnjeg kluba, Saudijci su, navodno, spremni platiti pet milijuna eura. Ali, moraju se prije toga dogovoriti s Petkovićem oko njegovih uvjeta, on sigurno neće u taj dio svijeta ako ne bude izdašno plaćen. Na neki način, Petkoviću se i ne žuri, svjestan je da će idućeg ljeta biti slobodan igrač, da već na zimu može dogovoriti transfer, s obzirom da neće biti odštete, možda će on osobno moći zaraditi i više nego sad.

Dominik Livaković, pak, prema nekim informacijama najbliži je španjolskoj Primeri. Je li riječ o Almeriji, koja se prošlog tjedan uključila u priču oko njegova dolaska ili je možda ipak u pitanju Sevilla trenutno ne znamo, oko Livakovića se stvari stalno mijenjaju. Bila je, recimo, na stolu i vrlo izdašna ponuda Al Nassra, nije on bio daleko od Arabije, međutim, na kraju je ponuda ipak odbijena. Slijedi vrijeme odluka, vidjet ćemo tko će od spomenutog kvarteta otići nakon AEK-a, tko nakon play-offa, a tko će, možda ipak, ostati u Maksimiru. Svaki ostanak bilo koga od njih bio bi najveće moguće pojačanje za Dinamo.

Oglas

AEK - Dinamo


ODGOĐENO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Što se dolazaka tiče, osim Yacinnea Titraouija, koji bi u ponedjeljak trebao i službeno postati novi Dinamov igrač, još nema novosti oko novih igrača. Lukas Kačavenda i Luka Stojković još su na čekanju, kao i Gabriel Vidović, nije se od jučer ništa promijenilo. Novost je, ipak, da u Dinamu ozbiljno računaju s Gabrielom Rukavinom, koji se oporavio od ozljede, počeo trenirati i uskoro bi mogao dobiti veću priliku i minutažu. Žele se u Maksimiru uvjeriti u njegove kvalitete i konačno prelomiti što će s njim. Hoće li ga pretvoriti u projekt kluba ili mu potražiti neku drugu destinaciju. Ali, definitivno, nisu ga otpisali, naprotiv, čini se da dolazi njegovo vrijeme.



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoDominik LivakovićJosip Šutalo

Ostale Vijesti