Germanijak.hr
Germanijak.hr

Maksimir slavio poraz Rijeke pa pozdravio legende '13. svibnja' na čelu s Bobanom! Petkoviću pljesak za jubliej

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 19:45

Među igračima iz te nikad odigrane utakmice, koja među Dinamovim navijačima ima mitski status bili su Shala, Škirnjar, Miletić, Mladenović, Preljević..., ali i Zvonimir Boban

"U 60. minuti, Varaždin-Rijeka 3-1!", objavio je spiker preko razglasa u Dinamovoj fan zoni kod stadiona. I krenula je 'histerija', čuli su se vriskovi čak i iz udaljenih kafića, sve je bilo spremno za veliku proslavu naslova prvaka. Maksimir je slavio poraz Rijeke, naravno, ne zbog Rijeke nego zbog sebe, u tom je trenutku postalo jasno da Modri pobjedom protiv Osijeka i matematički postaju prvaci! Nakon jedne takve turbulentne sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sretali smo ista lica kao i tijekom svih onih čudnih i neopisivih utakmica, isti oni ljudi, koji su tada gledali u pod i pokušali objasniti što se dogodilo njihovom voljenom klubu, recimo, nakon poraza od Lokomotive (0-3), koji su tada jedva pronalazili riječi utjehe i tražili matematiku, koja bi im ponudila bilokakvu računicu da Dinamo na kraju može biti prvak. Sad su svi bili ozareni, nasmijani, neki još uvijek oprezni.

"Pusti, polako. Treba ovo dobiti, što smo sve prošli ove sezone, ne bih se čudio da danas ipak još budemo prvaci.", bilo je u tom slavljeničkom raspoloženju i onih pesimista, ili, ajmo reći, onih opreznijih, koji su još malo prigušili emocije. Maksimir se, za to vrijeme, punio, na tribinama puno djece iz brojnih zagrebačkih klubova, ne samo nogometnih. Na kraju, poslužilo je i vrijeme, pravi ljetni dan, subota kao nacrtana za proslavu. Ono ostalo trebali su napraviti igrači na terenu, staviti konačan pečat na taj naslov. Po mnogima najslađi, jer su do njega prošli kroz trnje i nevjerojatne prepreke.

A uoči utakmice svečanost na travnjaku. Poklopila se 'šampionska' utakmica s obljetnicom 13.svibnja (u ponedjeljak), Velimir Zajec na terenu je pozdravio igrače, koji su bili momčadi u sezoni koju je obilježila ta neodigrana utakmica s Crvenom Zvezdom, koja kod Dinamovih navijača ima mitski status. Nisu oni svi bili u momčadi baš tog 13.svibnja, ali na terenu uoči Osijeka pljesak Maksimira dobili su: Zvonimir Boban, Dražen Boban, Dražen Besek, Vjekoslav Škrinjar, Kujtim Shala, Muhamed Preljević, Davor Matić, Slavko Ištvanić, Fabijan Komljenović, Zdenko Miletić i Mladen Mladenović. Naravno, 'mladići' su dobili dresove na poklon, pljesak s tribina, a treba napomenuti da su Shala, Miletić i Preljević samo za ovu priliku u Zagreb došli iz Njemačke.

Nije ni tu svečanostima bio kraj. Bruno Petković u Rijeci je odigrao svoju 250. utakmicu za Dinamo, iz ruku sportskog direktora Marka Marića dobio je uokvireni dres s tim brojem i, također, pljesak navijača. Slavilo se, dakle, unaprijed, čekala se još samo ona najveća proslava. Za koju su se trebali pobrinuti Petković, Ademi i društvo.



Tagovi

GNK DinamoNK OsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti