STUART FRANKLIN/Action Images
STUART FRANKLIN/Action Images

Majstorije Kevina De Bruynea presudile odličnim Dancima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.06.21. | 20:08

Izabranici Kaspera Hjulmanda imali su sve u svojim nogama, bili su bolji većinu utakmice, no u emotivnom ambijentu na kraju im je presudila velika kvaliteta ofenzivca Manchester Cityja.

Na Parken stadionu u Kopenhagenu odigran je susret drugog kola Skupine B Europskog prvenstva u kojem je Belgija slavila preokretom protiv Danske rezultatom 1:2.

Danska je u susret krenula furioznu te su već nakon 99 sekundi stigli do vodstva. Denayer je katastrofalno pogriješio te predao loptu Hojbjergu, koji je izbacio Poulsena, a napadač RB Leipziga preciznim udarcem pogađa donji desni kut Courtoisovog gola za 1:0. Bio je to drugi najbrži gol u povijesti Eura, odmah iza pogotka Rusa Kirichenka s Eura 2004. godine, koji je pao u 65 sekundi.

Pogledajte gol Poulsena OVDJE.

Belgija je mogla uzvratiti već nakon dvije minute, Tielemans je proigrao Mertensa, čiji udarac glavom skida Schmeichel. No, nakon te prilike terenom su zavladali Danci, koji su bili motiviranija momčad, brža, jednostavno bolja.

Već u petoj minuti Maehle je sjajno prošao kroz obranu Belgije, ali njegov udarac čita Courtois. No, već u sljedećem napadu nova opasnost pred vratima vratara Reala, ovoga puta pokušao je Wass, ali bez uspjeha.

Iako je plan bio da se utakmica zaustavi u 10. minuti kako bi cijeli stadion te igrači obje momčadi odale počast Christianu Eriksenu, kapetanu Danske koji se u prvoj utakmici srušio na terenu te mu je brzom liječničkom reakcijom spašen život, to se dogodilo minutu kasnije te je u tom trenutku nogomet pao u drugi plan.

Pogledajte emotivne scene sa stadiona u Kopenhagenu OVDJE.

Danci su i nakon prekida igre nastavili dominirati terenom, prilike su se redale pred Belgijskim golom, a najbliže povećanju vodstva Danska je bila u 35. minuti. Damsgaard se oslobodio nekoliko protivničkih igrača te lukavo gađao suprotni kut, no lopta odlazi pored gola.

Na samom kraju prvog dijela Belgija je zaprijetila ubačajem iz prekida, ali jednostavno to nije bilo njihovih 45 minuta te se na odmor otišlo s prednošću „domaćina“ rezultatom1:0.

U nastavku je na teren ušao Kevin De Bruyne, koji nije zaigrao od finala Lige prvaka, a njegovo ulazak se pokazao kao pun pogodak. Iako su Danci nakon odmora prvi zaprijetili i to iz dva dalekometna pokušaja, ipak u 55. minuti Belgijanci stižu do izjednačenja. Lukaku je pobjegao Vestergaardu te odigrao povratnu za De Bruynea, koji se majstorski oslobodio svojih čuvara te još ljepšim proigravanjem pronašao Thorgana Hazarda na drugoj vratnici za 1:1.

Pogledajte gol Hazarda OVDJE.

Utakmica se nakon gola malo primirila te smo na novu priliku čekali do 69. minute kad Je Maehle pokušao s ruba kaznenog prostora, ali Courtois je spreman. Samo dvije minute kasnije Belgija je odigrala fenomenalnu akciju koju je De Bruyne pretvorio u gol za preokret 1:2.

Pogledajte sjajnu akciju i pogodak De Brynea OVDJE.

Danci su pokušali uzvratiti u 77. minuti preko Braithwaitea, koji je spretno ušao u kazneni prostor te si otvorio prostor za udarac, no Alderweireld ipak u zadnji trenutak blokira šut te spašava svoju mrežu.

Isti igrač u 88. minuti se našao u još boljoj prilici, Olsen je sjajno prošao svog čuvara na rubu te ubacio na nekih 10-ak metara te pogodio utrčalog Braithwaite, ali njegov udarac odsjeda na gredi gola Courtoisa, koji je pokušaj samo mogao ispratiti pogledom.

Do kraja susreta Danci su bacili sve karte u napad, Jensen je na ulazu u sučevu nadoknadu opasno opalio s ruba kaznenog prostora, no na njegovu nesreću lopta je prozujala malo preko gola, a s njom i Danski bodovi.

Izabranici Kaspera Hjulmanda odigrali su odličnu utakmicu, ali kvaliteta Kevina De Bruyne u drugom dijelu je ipak došla do izražaja te je Belgija na njegovim krilima stigla do druge pobjede na Euru, dok su nesretni Danci ostali na nula bodova na svom kontu.

 


 


Tagovi

Euro 2020Euro 2021EURObelgijska nogometna reprezentacijaKevin De BruyneYussuf PoulsenRomelu Lukaku

Ostale Vijesti