Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Majstori međusobnih remija utakmicu dočekuju u drukčijem raspoloženju

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 08:08

Lokomotiva i Varaždin utakmicu petog kola u Kranjčevićevoj dočekuju u drukčijem raspoloženju. Dok Varaždinci na kontu imaju pet bodova, uz tek dva primljena gola, Lokosi imaju dva osvojena boda i težak raspored pred sobom. Dakle, Lokosi u današnjem dvoboju imaju prilično veći imperativ pobjede...

Nakon četiri kola Lokomotiva ima dva osvojena boda i momčad Silvija Čabraje danas želi dohvatiti prvu prvenstvenu pobjedu kako bi, prije odlaska na reprezentativnu pauzu, popravila bodovni konto i skočila u središnji dio tablice. Naime, Lokosi su, izuzev prve utakmice na Rujevici, ostavili dobar dojam na početku prvenstva, ali i dalje ne znaju za trijumf. U prošlom kolu na domaćem su terenu izgubili od Šibenika i novo prosipanje bodova moglo bi unijeti dodatnu nervozu na Kajzericu, posebno jer im u HNL kolima nakon reprezentativne pauze slijedi gostovanje kod Istre te utakmice protiv Osijeka u Kranjčevićevoj i Dinama na Maksimiru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Protiv Šibenika smo, posebno u nastavku, stvarali šanse. Ali, ne kaže se uzalud, kad te neće - neće te. Ali, od kukanja nema previše koristi. Varaždin nije puno mijenjao u odnosu na prošlu sezonu. Oni su dokazana vrijednost s posebno opasnim napadom. Moramo biti vrlo opasni, posebno u njihovom izlasku u kontre. Imam osjećaj da s Varaždinom stalno igramo neriješeno. Nadam se da će ovaj put biti drukčije. U prve četiri utakmice imali smo skoro 40 kornera, nadam se da ćemo u ovoj imati nekakvu korist iz prekida. Ulazak u sezonu nije onakav kakav smo očekivali, ali na nama je da pronađemo izlaz iz ove situacije", rekao je Čabraja za Sportske novosti. .

U Čabrajinoj momčadi očekuje se da će od prve minute krenuti povratnik u redove Lokosa Denis Kolinger, dok će Domagoj Antolić utakmicu vjerojatno provesti na tribinama. Dobra vijest za Čabraju je svakako i povratak Marina Leovca.

Varaždin ovu utakmicu dočekuje u puno boljem raspoloženju. Momčad Nikole Šafarića u prvenstvo je krenula jako dobro i nakon četiri kola ima pet osvojenih bodova. Jedini poraz Plavi iz Baroknog grada doživjeli su na Poljudu iako su i u toj utakmici bili ravnopravni Hajduku, posebno u prvom dijelu u kojem su imali prednost od 1-0. U preostale tri utakmice, protiv Gorice i Rijeke u prva dva kola te Slavena u prošlom (2-0), Varaždin nije primio pogodak te su trenutno druga najbolja obrana lige, uz bok Dinamu koji je također primio samo dva gola, dok je Rijeka jedina bez primljenog pogotka.

"Nama je utakmica protiv Slaven Belupa sigurno dala zraka, samopouzdanje i atmosfera na treninzima je odlična, igrači sjajno rade. Utakmica će biti jako zahtjevna, znamo kako Lokomotiva igra, moramo se dobro pripremiti i odgovoriti na sve što nas čeka na nedjeljnom susretu. Nadamo se pozitivnom rezultatu, naravno da ćemo ići na sva tri boda, trebamo samo pametno odigrati. Vjerojatno će presuditi neka greška, a sada je samo pitanje tko će napraviti tu grešku. Nadamo se da mi nećemo i da ćemo isprovocirati puno situacija da postignemo pogodak te da ćemo držati stabilnost u obrani kao što smo imali i do sada", rekao je prije utakmice Šafarić.

Kao što su dva bivša reprezentativca Antolić i Kolinger stigli u Lokomotivu, tako je i Varaždin dobio pojačanje u obliku - Ante Ćorića. Još jedan ex-reprezentativac nije u potpunosti spreman te, kao i Antolić, neće konkurirati za današnji dvoboj u Kranjčevićevoj. Ova tri zvučna igrača posljednji put u HNL-u zajedno su igrala u sezoni 2017./18., Antolić i Ćorić tada su bili igrači Dinama, a Kolinger Lokomotive.

Zanimljivo, šest od posljednjih sedam međusobnih natjecateljskih dvoboja završilo je podjelom bodova. Lokomotiva je slavila u zadnjem susretu prošle sezone, ali je Varaždin pobijedio u generalki pred početak tekuće sezone.

Glavni sudac utakmice bit će Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomagat će mu Luka Pajić iz Rijeke i Nikola Kečkiš iz Virovitice. U VAR sobi sjedit će dvojac iz Svetog Ivana Zeline - Igor Pajač i Vedran Đurak.

Mogući sastavi:

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković, Kolinger, Leovac - Sakaj, Baždarić - Sušak, Mudražija, Goričan - Čop

Varaždin (3-4-3): Zelenika - Škaričić, Ba, Nekić - Maglica, Belcar, Marina, Boršić - Mitrovski, Dabro, Šego



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaNK VaraždinNikola ŠafarićSilvijo ČabrajaDenis KolingerDomagoj AntolićAnte Ćorić

Ostale Vijesti