Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Mađar definitivno napušta Osijek na kraju sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 10:57

Bjelica ga nije vidio u svojem sustavu.

Mađarski napadač Adam Gyurcso stigao je u Osijek sredinom veljače. Prije toga proveo je dvije i pol godine kao igrač Hajduka, s time da je sezonu 2019/20 odradio na posudbi u Puškaš Akademiji. Međutim, Nenad Bjelica Mađaru jednostavno nije dao priliku. Debitirao je u pretposljednjem kolu protiv Gorice, a u prošlom je, protiv Šibenika, dobio je priliku posljednjih 12 minuta i uspio je zabiti svoj prvijenac za Bijelo-plave.

No, bilo je jasno da će Mađar na ljeto napustiti Gradski vrt, a to je potvrdio i u intervjuu za mađarski M4 Sport.

"Dobro sam trenirao, a trener (Nenad Bjelica, op.a.) nikada nije rekao ništa loše o mojoj igri. No, bilo je jasno da se ne uklapam u njegov sustav igre i jednostavno mi nije pružio priliku na terenu".

Gyurcsa je u Osijeku uhvatio i koronavirus te ga je i to djelomično zapriječilo da se nametne treneru.

Bivši napadač Hajduka i uskoro bivši napadač Osijeka je povremeni mađarski reprezentativac, no izbornik ga nije pozvao na tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u kojima je Mađarska upisala dvije pobjede (San Marino i Andora) te remi (Poljska).

"Svjestan sam da nisam imao šanse dobiti poziv za reprezentaciju s obzirom na to da nisam igrao u klubu. Nije me iznenadilo kada sam vidio da se ne nalazim na popisu izbornika za utakmice kvalifikacija".

Za kraj, odbacio je svaku mogućnost ostanka u Osijeku.

"Ugovor mi ističe na ljeto i jednostavno ne vidim opciju ostanka u klubu. Cilj mi je pronaći najbolju destinaciju za mene, no ne bih htio žuriti".


Tagovi

Adam GyurcsoNenad Bjelica

Ostale Vijesti