REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Lukaku se prisjetio promašaja protiv Hrvatske: “Plakao sam tjedan dana, bio sam slomljen”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 16:04

Njegovi promašaji otvorili su Hrvatskoj put do osmine finala, a potom je uslijedio još jedan povijesni pohod do medalje

Hrvatska je na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. ostvarila još jedan golem uspjeh te je stigla do brončane medalje, treće u svojoj riznici nastupa na Mundijalima. Nakon bronce u Francuskoj 1998. i srebra u Rusiji 2018., Vatreni su na drugoj uzastopnoj svjetskoj smotri osvojili medalju, što je senzacionalan pothvat za bilo koju državu, a posebno za Hrvatsku koja broji manje od četiri milijuna stanovnika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, tko zna kako bi naš pohod u katarskoj pustinji završio da je jedan od najboljih napadala svijeta posljednjih godina stigao na utakmicu sa naštimanim nišanskim spravama. Romelu Lukaku u drugom poluvremenu utakmice 3. kola, ušao je u igru i promašio četiri zicera. Stopostotne su to bile prilike, doslovce jedna poželjnija od druge, ono što Lukaku, kada ima prosječan dan, zabija zatvorenih očiju.

Srećom po Hrvatsku, Lukaku je nekako uspio promašiti sve šanse, a Hrvatska se remijem plasirala u osminu finala s drugog mjesta u skupini. Ostatak je povijest, pogotovo dvoboj protiv Brazila i jedna od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog sporta.

Nesretni Lukaku nakon toga je proživio pravu kalvariju, a sada je i prvi puta o tome detaljnije govorio.

“Imali smo tri dana da se pripremimo za tu utakmicu. Bili su to moji prvi treninzi nakon tri mjeseca pauze. Znao sam da ću biti u prvoj momčadi jer me izbornik treba. Igrali smo protiv Hrvatske, bilo je 0-0 i rekao sam: ’Ima nade’. Ušao sam u igru i svi znate da sam promašio četiri zicera. Tako je odlučio Bog i nemam problema s tim”, rekao je Lukaku u podcastu Friends of Sports i nastavio:

"Ali poslije, kad sam udario klupu, tad je sva frustracija počela izbijati. Igram nogomet 23 godina i to je prvi put da me je tako pogodilo. Prvi put. Bio sam jako frustriran, pa sam razbio prozor u svlačionici. Nikad se nisam tako osjećao u svojoj karijeri."

A potom je uslijedio najgori period.

"Nikada nisam razmišljao o depresiji, ali kunem vam se, otišao sam na odmor na tjedan dana i svaki dan sam plakao. Fizički i psihički sam bio slomljen. Moram zahvaliti Thierryju Henryju, triput dnevno me zvao i pitao kako sam. On živi nogomet i zna sve o njemu. I ja sam ovisnik o nogometu kao i on. Ali od tog trenutka pa sve do finala, nisam pogledao nijednu utakmicu sa Svjetskog prvenstva. Samo sam plakao po cijele dane", zaključio je stasiti napadač.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijabelgijska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.VatreniRomelu Lukaku

Ostale Vijesti