Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Luka Vrbančić za Germanijak: “U Lokomotivi želim izboriti povratak u moj Dinamo”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 20.09.24. | 12:00

Mladi igrač Dinama samoinicijativno se odlučio na odlazak iz Maksimira kako bi stekao seniorsko iskustvo, skupio minutažu i vratio se u Dinamo

“Kad će ovaj naš dobiti priliku? Bit će to igračina”, često sam slušao po Samoboru a da zapravo nisam imao pojma tko je “naš” u toj priči odnosno gdje bi taj "naš" trebao dobiti priliku.

No, onda su mi objasnili da je “naš” u ovoj priči Luka Vrbančić kojem je otac iz ovog Samoborskog kraja, točnije iz Klokočevca gdje igra perspektivni niželigaš "Kobre" a priliku je bila vezana uz Dinamo. Svojataju Luku ovdje, ponosni su na malog Vrbančića koji je isplivao i pronašao taj mali prozor koji dijeli omladinski pogon od onog seniorskog. Dobivao je prilike na kapaljku, nerijetko i oduševio navijače u tim rijetkim trenucima ali nikako da uhvati taj kontinuitet. I onda je koncem ljeta otišao u Lokomotivu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Neki plan je bio da ostanem u Dinamu, dobijem prilike i pokušam se nametnuti u jakoj konkurenciji. Ne bojim se izazova i veselio sam se tome. Međutim, nakon pet, šest utakmica sam dobio jako malo minuta i jasno da nisam bio zadovoljan takvim raspletom”, priča nam Luka Vrbančić kojeg su silno željeli na Kajzerici. Božidar Šikić ostvario je prvi kontakt, agent Lakić prenio je Luki želju da ga vide u Lokosima i slijedio je razgovor s Markom Marićem.

“Rekao sam mu što mislim i što želim. Dao mi je potporu rekavši da će me podržati u bilo kojoj odluci koju donesem. Iskreno, otišao sam da se vratim. Da uhvatim kontinuitet, dobijem na iskustvu i napravim korak više u karijeri. Da, lijepo je biti član Dinama ali više dobijem podražaja u natjecateljskoj utakmici s Lokomotivom nego tih desetak minuta koliko bi dobio kada bi ušao u trenucima dok Dinamo vodi 3-0”, objašnjava nam Vrbančić koji djeluje prilično zrelo za svojih 19 godina. Netipično za vršnjake koji bi se u većini slučajeva zadovoljili činjenicom da su dio Dinama. No, Vrbančić pokazuje ambiciju...

“Cilj je povratak u Maksimir. S dodatnim iskustvom, zrelošću i vjerujem kao bolji igrač. Dinamo je moj klub, to je moj grad i ništa manje od toga ne bi me zadovoljilo. No, put je težak, pun prepreka i izazova. No, spreman sam na sve što me čeka. Slijedim svoj put, vjerujem u sebe, imam dovoljno samopouzdanja i siguran sam da ću se vratiti u Dinamo isključivo svojom igrom”, reći će nam Vrbančić kojem nije trebalo dugo da ga prihvate na Kajzerici. Tu ga je dočekao Moreno Živković s kojim se zna iz Maksimira. Sa Žilinskim je išao u školu...

“Svi su me sjajno prihvatili i olakšali mi prilagodbu. Gledam, učim, upijam... Ima tu nekoliko igrača s ozbiljnim karijerama čiji su savjeti zlata vrijedni. Eto, Duje Čop me često savjetuje na terenu, tijekom treninga i na samim utakmicama. Kaže mi da se odvažim kada sam u prilici, da budem svoj”.

Posudba je do ljeta, ali Dinamo može već na zimu raskinuti taj ugovor i pozvati ga nazad.

“Uopće se ne zamaram time. Samo želim igrati i razvijati se u igračkom smislu. Ako će to biti na zimu, to će značiti da sam na dobrom putu”.

Pritisak je nepoznat pojam kod Luke Vrbančića.

“Ma dobro da ga ima jer me stalno tjera prema naprijed. Već sam osjetio puno očekivanja oko sebe, ali ono najvažnije jest ono koje sam stavio pred sebe. Moram stalno podizati tu ljestvicu”.

Relativno mlad se upoznao s popularnošću oko sebe...

“Prepoznaju me ljudi. Drago mi je naravno zbog toga, ali sam svjestan kako to može biti kratkog vijeka. I zato se treba stalno dokazivati”.

Vrbančić živi s roditeljima u Gajnicama. Kvart je to koji je Dinamu dao Antolića, Štroka, Badelja... Kod kuće je i gledao Dinamo u Ligi prvaka.

“Nije mi bilo lako. Dobio sam neku nadu na početku drugog poluvremena, ali kao da smo ih naljutili. Namirisali su krv i postali nemilosrdni. Teško bi mi bilo kao igraču to gledati, sada kao navijaču je vjerojatno još i gore. Međutim, to nije bila prava slika Dinama i siguran sam kako će momci to pokazati u idućim utakmicama a u meni će imati najvećeg navijača”.

Sergej Jakirović postao je bivši nakon te utakmice.

“Žao mi je, ali to je tako u nogometu. Imali smo korektan odnos, nadao sam se možda malo više prilike, ali to je tako. Želim mu sve najbolje u karijeri”.

Pred Lokomotivom je u nedjelju sudar s Osijekom koji nije dobro krenuo u ovu sezonu.

“Dobri pojedinci koji nisu na razini koju su očekivali i samim time su opasni. Traže se još i bit će teško, ali vjerujemo u sebe. Ako budemo ozbiljni, na tragu onoga što smo odigrali u Puli, možemo očekivati pozitivan rezultat. No, bit će teško”, zaključio je Vrbančić.



Tagovi

HNLLokomotiva ZagrebLuka VrbančićGNK Dinamo

Ostale Vijesti