Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Luka Sučić za Germanijak: “Dat ću sve da me Dalić vodi na SP, a san mi je istrčati na Poljudu u dresu Hajduka”

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 09.01.22. | 09:21

Veznjak RB Salzburga imao je sjajnu godinu iza sebe u kojoj je debitirao za reprezentaciju a s klubom prošao skupinu Lige prvaka

Bila je ovo prijelomna godina za Luku Sučića, 19-godišnjeg Hrvata rođenog u Austriji koji je u ovoj sezoni postao nositelj igre Red Bull Salzburga, redovno je nastupao za U-21 reprezentaciju kod Igora Bišćana a san je, kako sam priznaje, ispunio u listopadu kada je ušao u igru u 85. minuti osječkog dvoboja A vrsta Hrvatske i Slovačke zamijenivši Andreja Kramarića.

“Bilo je puno lijepih trenutak u ovoj godini. S klubom sam igrao Ligu prvaka, redovito sam nastupao za mladu reprezentaciju ali taj trenutak kada sam ušao u igru umjesto Kramarića, to je uvjerljivo najljepše što mi se dogodilo i ono što ću pamtiti čitav život”, priča nam Luka Sučić koji je se ovih dana vratio sa zimskog odmora kojeg je proveo u obiteljskom okruženju u Bugojnu. Međutim i on se upisao na listu onih koji će zbog korone propustiti uvodne treninge u Salzburgu.

“Sve je u redu, dobro se osjećam i vjerujem da neće biti nikakvih posljedica i da ću brzo krenuti s pripremama. Na svu sreću, nastavak sezone u Austriji je tek za mjesec dana pa će biti dovoljno vremena da se spremim za ono što nas čeka na proljeće”.

A društvo iz Salzburga je u velikom zamahu. U prvenstvu su stvorili razliku koja im omogućava miran nastavak prvenstva. Tih 14 bodova u odnosu na Sturm garantiraju još jednu titulu u Mozartovu gradu.

“Pustite vi to. Razlika je lijepa i ugodna. I zaslužili smo je u konačnici svojim igrama ali nema opuštanja. Treba dati svoj maksimum dok matematika ne kaže da smo osvojili prvenstvo”, poziva Sučić na oprez.

A taj maksimum ih čeka i u nastavku Lige prvaka. Naime, Red Bull je u skupini sa Sevillom, Lilleom i Wolfsburgom skupio deset bodova, uzeo drugom mjesto i nastavak natjecanje koje nosi dvostruki sraz s Bayernom.

“Realno, nitko se nije nadao da možemo proći dalje u takvoj skupini. Nitko osim nas. Prošli smo Brondby u kvalifikacijama, ostvarili tri domaće pobjede u skupini i remizirali kod Seville. Bilo je dosta za prolaz. No, sada imamo Bayern pa ćemo vidjeti što nose te utakmice”, priča nam Sučić dok prebiremo po uspomenama na prošlu godinu. U ovoj veznjak na osobnom planu želi samo zdravlja.

“To je jedino na što ne možemo utjecati. Neka bude zdravlja i da me zaobiđu ozlijede, ostalo će sve doći na svoje mjesto”.

Na onom sportskom planu želje se ne razlikuju previše od očekivanja svih navijača.

“Jasno je da u Austriji želimo dvostruku krunu s klubom a u Ligi prvaka ćemo vidjeti. Sve je moguće. S mladom reprezentacijom želim da nastavimo u istom ritmu u kojem smo bili u prošloj”.

Već smo saznali koji je bio njegov najbolji trenutak u prošloj godini. Pitamo ga ima li neki koji bi najradije htio zaboraviti.

“Baš niti jedan. Sve je bilo kako treba, kako sam se nadao i očekivao. Živim svoj san”, reći će mladić koji krupnim koracima grabi prema A reprezentaciji i jedan je od onih koji se s pravom nadaju da bi se mogao naći na popisu Zlatka Dalića za odlazak u Katar na Svjetsko prvenstvo.

“To je valjda san svakog igrača koji se bavi nogometom. Svjetsko prvenstvo u dresu Hrvatske je nešto van svih kategorija. Osobno sam spreman napraviti sve da to i bude tako, izbornik je taj koji će odlučiti”.

Luka Sučić nikada nije dvojio čiji bi grb htio nositi na prsima. Realno, mogao je igrati za Hrvatsku, Austriju i Bosnu i Hercegovinu.

“Nije bilo dvojbe. Imao sam poziv Austrije dok me BiH nije kontaktirala. No, svi koji me poznaju znali su da u meni ima samo jedna želja; igrati za Hrvatsku. I presretan sam što je tako i završilo. Hvala izborniku Daliću na šansi koju mi je pružio”.

Iako je odrastao u Austriji, Sučić redovito prati HNL. I tu nema nikakve dvojbe oko izbora kluba za koje kuca njegovo srce.

“Hajduk Split. To je klub za kojeg navijam”.

Najčešće bi u ovom slučaju probali utjecati, ali po tonu glasa nije bilo šasne za uzmak:

“Samo Hajduk. Nadam se da ću jednoga dana istrčati na taj Poljud u dresu Hajduka. To je san za koji živim”

Pošteno. Isto tako, kod njega nema nikakve dvojbe tko je najbolji igrač svijeta u godini koju smo ostavili iza sebe, ali i tko je najbolji Hrvat u kopačkama.

“Leo Messi je za mene najbolji nogometaš u povijesti. Najbolji Hrvat? Luka Modrić, bez ikakve dvojbe”.

U ovoj godini još je jedan Hrvat postao član Salzburga. Roko Šimić impresionirao je sve oko sebe.

“Dobro se snašao u klubu. Sada će krenuti s nama na pripreme što je u potpunosti zaslužio. Tu sam za njega, ako treba bilo kakvu pomoć može računati na mene”, poručio je Luka Sučić, još jedan dokaz svijetle budućnosti naše reprezentacije.


Tagovi

Luka SučićRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti