Luis Enrique odstupio s mjesta izbornika Furije, poznato ime nasljednika

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.06.19. | 16:32

Velike novosti na Pirinejskom poluotoku

Ovaj 49-godišnjak na klupi Furije naslijedio je jednu od legendi Real Madrida i španjolskog nogometa općenito Fernanda Hierra 9. srpnja 2018. godine. Nije prošla ni godina dana, a on je već odlučio odstupiti te je kao razlog odlaska naveo privatne probleme.

Kao igrač Enrique je bio iznimno zahvalan vezni igrač koji je za Real nastupio ukupno 213 puta prije nego li je u ljeto 1996. godine prešao u redove najvećeg rivala Barcelone, za koju je u sljedećih osam sezona skupio okruglih 300 nastupa. Dres reprezentacije oblačio je 62 puta, a pritom je zabio 12 pogodaka.

Kao trener svih svojih devet trofeja osvojio je dok je bio na klupi Barcelone, a najviše od svega ističe se Liga prvaka u sezoni 14./15.

Kako navodi Mirror, bivši trener Alavesa Abelardo Fernandez bio je najveći kandidat za preuzimanje klupe, ali se španjolski nogometni savez odlučio za Enriqueova zamjenika Roberta Morena.

Moreno je vjerni zamjenik sada već bivšeg izbornika enriquea, te ga je on pratio u svim klubovima u kojima je Enrique bio glavni trener. Ovo će mu biti prvi put da vodi nekoga samostalno, te je pred njim zasigurno veliki izazov.

41-godišnjak rođen u Barceloni posljednje tri utakmice bio je „glavni trener“ budući da je Enrique bio odsutan na svim tim utakmicama radi privatnih problema, te je radi svega toga rastanak bio neizbježan.

Još uvijek nije poznato na koliko godina je potpisao Moreno, ali u svakom slučaju za nekoga tko nikada nije bio prvi trener nikoga, klupa Furije je veliki skok u karijeri. Vidjet ćemo kako će se do jučerašnji pomoćnik nositi sa svim silnim zvijezdama poput Isca, Asensia, De Geae, Ramosa, Albe, Busquetsa i ostatka kompanije…

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">BREAKING: Luis Enrique has stepped down as manager of<br>the Spain national team for personal reasons. <br><br>He will be replaced by assistant coach, Robert Moreno. <a href="https://t.co/u4ezUISMSr">pic.twitter.com/u4ezUISMSr</a></p>&mdash; ESPN FC (@ESPNFC) <a href="https://twitter.com/ESPNFC/status/1141346832246697984?ref_src=twsrc%5Etfw">June 19, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto:Reuters)


Tagovi

Luis EnriqueReal MadridBarcelonaRoberto Morenošpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti