Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Lovrić pronašao novi klub, zarađivat će 600 tisuća eura godišnje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.24. | 10:20

Vijest je prvi donio Reşat Can Özbudak, novinar praktički jedinog relevantnog turskog sportskog medija Sports Digitalea.

Iako su pregovori s Goricom bili u prilično odmakloj fazi, iako mu je Rajko Vidović bio spreman ponuditi centralnu ulogu u momčadi i iako je Nenad Črnko bio spreman malo dublje no za nekog drugog posegnuti u svoj džep kako bi ga potpisao, Kristijan Lovrić na kraju se ipak neće vratiti u 'svoju' Goricu već će svoj nogometni put nastaviti u Turskoj.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ime njegovog novog kluba je Amedspor, a vijest je prvi donio Reşat Can Özbudak s praktički jedinog relevantnog turskog sportskog medija Sports Digitalea.

Lovrić bi ove srijede trebao kompletirati liječničke preglede, a ako se ispostavi kako je s njim sve u redu, trebao bi potpisati ugovor koji mu garantira 600 tisuća eura godišnje.

Amedspor je prošle sezone igrao u trećem rangu turskog nogometa, dok su na otvaranju nove sezone u 1. Lig osvojili pet bodova u četiri utakmice. Njihove boje brane neka poznata nogometna imena poput Nicolasa N'Kouloua (bivši igrač OM-a, Lyona, Torina…), Adame Traorea (Lille, Monaco) te Maxa Gradela (Leicester, Leeds, St.Etienne, Bournemouth…), s tim da je potonjem, zanimljivo, prirodna pozicija ista kao i Kristijanu Lovriću – lijevo krilo.

Inače, Amedspor je klub osnovan prije 51 godine, a da je danas klub na dobrim temeljima vidi se i po tome što ga vodi bivši turski izbornik te trener Trabzonspora (tri navrata) te Fenerbahcea (dva navrata), Ersun Yanal (62).

Spomenimo za kraj kako u 1. Lig trenutno igraju tri hrvatska nogometaša, Mijo Caktaš, Josip Vuković (oba Kocaelispor) te Tomislav Glumac (Ümraniyespor), a 'poker aseva' trebao bi kompletirati Kristijan Lovrić. No, kao što smo već istaknuli, prvo liječnički, a onda potpis…(I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kristijan LovrićHNK GoricaTurskaAmedspor1. LigDruga turska nogometna liga

Ostale Vijesti