Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Lovren briljirao u debiju - 76 dodira i apsolutna dominacija u zraku: „Zašto pijete hladan espresso!?“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 20:15

Leti, leti, leti – Dejan!

Dejan Lovren debitirao je za PAOK u 2-0 pobjedi protiv Levadeiakosa u 7. kolu grčke Super Lige. Kako je AEK u istom kolu neočekivano poražen od Panetolikosa s 1-0, aktualni prvak Grčkle vratio se na vodeću poziciju, a velike pohvale za svoj debi u crno-bijelom dresu dobio je i Dejan Lovren koji je oduševio grčke medije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Grčki Sport24 nahvalio je bivšeg Vatrenog za njegovu izvedbu, a da 'ne pričaju u prazno' potvrdili su i Optinim podacima koji najbolje oslikavaju koliko je Lovren bio dominantan.

Ukupno je na utakmici imao 76 dodira s loptom, njegova dodavanja bila su 59/66, s tim da je jako dobar bio u dugim dodavanja koja je gađao 9/12. Isto tako, Lovren je osvojio 7/8 zračnih duela. Imao je četiri 'čišćenja' iz opasne zone, jedan blokirani udarac, a isto tako je sjajno reagirao na završni pokušaj nogometaša Panetolikosa kad je ključnom intervencijom otklonio opasnost pred svojim golom i tako pomogao svojem PAOK-u u zadržavanju čiste mreže. I, naravno, pobjede. Nadalje, spomenimo i kako je uz Lovrena još jednu sjajnu utakmicu u dresu PAOK-a odigrao Dominik Kotarski kojem je ovo bila 107. utakmica u crno-bijelom dresu te 40. 'clean sheet'.

Poslije utakmice, Lovren je u razgovoru za Novu rekao:

„Dobra utakmica s pozitivnim ishodom. A za mene je to najvažnija stvar. Moj debi je bio dobar, naročito jer je utakmica bila teška. Morali smo pobijediti i to smo napravili. Bilo je teško igrati na ovom terenu, naročito bez naših navijača.“

PAOK je ovog ljeta puno toga mijenjao u svojoj svlačionici…

„Da, puno je novih igrača u momčadi. Nema nam druge nego da naporno radimo na treninzima, tako se možemo bolje upoznati i lakše ostvariti ciljeve koje smo si zadali. Kako se osjećam? Sve je u redu. Volim se natjecati. Rekao sam, ne gledam osobni učinak, gledam učinak momčadi.“

Život u Grčkoj?

„Zasad nisam imao previše vremena da upoznam grad, ali ono o čemu mi svi pričaju je da vi pijete hladan espresso. Zašto to radite? Ja sam prilagodljiv tip, ali na to se neću moći prilagoditi“, našalio se za kraj razgovora Dejan Lovren. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dejan LovrenPAOKGrčkagrčka nogometna liga

Ostale Vijesti