REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Lotito: “Tudor odlazi? Potpune laži!”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 31.05.24. | 09:40

Predsjednik Lazija kratko je odgovorio na medijska naklapanja kako bi Splićanin mogao napustiti Biancoceleste.

Šest pobjeda, tri remija i dva poraza. To je učinak Igora Tudora na klupi Lazija otkako je preuzeo momčad iz Rima sredinom ožujka. Dva poraza koje je upisao bili su oni protiv Juventusa u Coppa Italiji te protiv Rome u Serie A, s tim da je u prvenstvu ostvario neke zavidne rezultate poput minimalnog slavlja protiv Bianconera te remija protiv Intera na Giuseppe Meazzi kad je domaćin u samom finišu utakmice uspio izbjeći poraz. Ono što posebno bode u oči je učinak Lazija na domaćem terenu otkako je Tudor preuzeo konce momčadi. Šest utakmica njegova je momčad odigrala na Olimpicu, a pritom su ostvarili pet pobjeda i jedan remi u posljednjem, 38. kolu, s tim da treba naglasiti kako je taj ogled bio prilično revijalnog karaktera za Biancoceleste.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su neki navijači bili malo skeptični kad je na klupi zamijenio Sarrija, u manje od tri mjeseca Tudor ih je u potpunosti kupio. Stoga čude medijski natpisi, kojih zaista ne manjka, da bi hrvatski strateg uskoro mogao dignuti sidro i otploviti negdje dalje. Prozivali su Talijani predsjednika Lotita, upirali prstom u njega navodeći da je prekršio dogovor te da Tudor ipak neće imati neka značajna sredstva za pojačanja ovog ljeta, no predsjedniku Lazija očito je prekipjelo iz dana u dan čitati takve stvari pa je tako otvoreno poručio.

“Priče o mogućem odlasku Tudora su krive. S tim lažima netko želi destabilizirati našu momčad u ovom novom ciklusu kojeg gradimo oko Igora. On također ni najmanje ne oklijeva želi li nastaviti svoj posao u Laziju”, kratko i jasno rekao je čovjek koji vodi glavnu riječ u Laziju posljednjih 20 godina.

Tudor je, također javljaju Talijani, od predsjednika jasno zatražio jedno kvalitetno pojačanje u svakoj liniji. Jedini tko je siguran je Provedel. Što, zapravo, ne čudi ni najmanje. Osim što je ove sezone izvrsno branio, sjećamo se i onog njegovog čudesnog pogotka protiv Atletica u Ligi prvaka...

Iz kluba definitivno odlaze Sepe (istek posudbe), Felipe Anderson (kao slobodan igrač ide u Palmeiras), Lombardi (slobodan igrač), dok budućnost Kamade, Pedra i Guendouzija zasad nije sigurna. Japanac je prošlog ljeta stigao u Lazio kao slobodan igrač iz Eintracht Frankfurta, s tim da je tada potpisao 1+3 ugovor, a opcija će se aktivirati samo ako obje strane budu usuglašene. Oko financija problema nema, sada se pregovara samo o izlaznoj klauzuli. Lazio želi da ista iznosi 20 milijuna eura, dok japanski veznjak traži da iznos bude za pet milijuna eura manji. Iako se vjerovalo da će se zajednički jezik s vremenom pronaći, posljednjeg dana svibnja na scenu je stupio Fabrizio Romano koji je istaknuo kako je Kamada sada na koračić od transfera u Crystal Palace. No, o tom potom.

Što se tiče Pedra, on je ugovorno vezan za Biancoceleste još godinu dana, ali u klubu smatraju kako im usluge 36-godišnjeg Španjolca više nisu potrebne te sada pokušavaju pronaći model za raskidanje ugovora. Pedro pak želi ostati i odraditi ugovor do kraja, a raskid će potpisati samo ako ga Lazio isplati do kraja ugovora. Što, naravno, oni odbijaju.

Za kraj, tu je i Guendouzi. O ‘ljubavi’ između njega i Tudora napisane su stotine tekstova, a vatru je potpalio i Radja Nainggolan, danas član indonezijskog Bhayangkara Presisija, izjavivši kako Francuz nema nijednu kvalitetu, da jedino što zna je trčati te da iz glave može nabrojati 12 igrača iz Serie A koji su bolji od njega na njegovoj poziciji. On je ove sezone bio na posudbi u Laziju, s tim da je mogućnost prvootkupa već aktivirana stoga će Francuz, koji je lani radio s Tudorom u OM-u, za 13 milijuna eura (milijun eura plaćena je posudba) za mjesec dana i trajno preseliti u Rim. Da je Tudor bio na klupi Lazija kad se moralo dati zeleno svjetlo za aktivaciju prvootkupa, 25-godišnji Francuz već danas bi bio u Marseilleu.

Inače, valja istaknuti kako su se srpski mediji raspisali kako Tudor prati 20-godišnjeg napadača Partizana Sameda Badžara, no Talijani o tome nemaju nikakva saznanja. Isto tako se unazad mjesec dana pisalo kako je Tudor spreman izdvojiti 15 milijuna eura za Marina Ljubičića, ali i ta se informacija malko ‘ohladila’. U svakom slučaju, Tudor na potencijalnim pojačanjima već sada naporno radi, dok mu Lotito spremno čuva leđa.

Nekadašnji igrač Lazija Pasquale Foggia nedavno je izjavio da trener poput Tudora zahtjeva efikasan prijelazni rok te da bi se navijači Lazija trebali unaprijed pripremiti da će ovog ljeta biti puno dolazaka, ali i još više odlazaka. U svakom slučaju, Tudor, očigledno, ostaje na klupi Biancocelesta, a hoće li mu zaista prvi ulazni transfer biti Marin Ljubičić ili će se još jednom potvrditi ona stara ‘tresla se brda, rodio se miš’, doznat ćemo u narednih par mjeseci... (I.A.S.)




Tagovi

Claudio LotitoIgor TudorLazioSerie A

Ostale Vijesti