PEDRO NUNES/Action Images
PEDRO NUNES/Action Images

Loše vijesti za Xavija: Pedri 'out' do kraja godine

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 14:37

Osvajač prestižne nagrade Golden Boy skupo je platio sve one brojne utakmice odigrane prošle sezone.

Prije svega dva dana nogometni svijet mu se klanjao – nitko nikada nije osvojio nagradu Golden Boy s većom razlikom u odnosu na svoju pratnju. Jude Bellingham skupio je 199 glasova manje, a iznimno nadareni veznjak Barcelone potpuno je zasluženo postao nova najveća mlada zvijezda u svijetu nogometa.

Iako je nedavno proslavio 18. rođendan, ponekad na terenu djeluje kao prekaljeni rutiner koji toliko godina ima u profesionalnom nogometu. No, nema ih, ali iako je tako mlad, već lani ga je Barcelona koristila u nevjerojatnih 52 susreta.

Stručnjaci su upozoravali da je jednostavno apsurdno da jedan tako mlad igrač igra tako veliki broj utakmica za klub kao što je Barcelona, ali u klubu nisu imali sluha za njegove godine. Preciznije, Pedri je Barceloni bio neophodan pa se tako dogodila ozljeda zbog koje će do kraja kalendarske godine biti 'out'.

Xavi tako sigurno neće moći računati na igrača kojeg mnogi zovu baš njegovim nasljednikom, a Barcelonu u prosincu očekuju ogledi protiv Betisa, Bayerna, Osasune, Boce Juniors (prijateljski ogled koji je na rasporedu 14. prosinca), Elchea i Seville.

Naravno, možda se oporavak mladog veznjaka dodatno prolongira pa tako propusti i prve utakmice u 2022. godini protiv Mallorce, Granade i Real Madrida, ali to je u ovom trenutku gotovo pa nemoguće predvidjeti.

As piše da oporavak mora početi od početka te će on ove godine nogometne utakmice – kao velika većina njegovih vršnjaka – nogometne utakmice igrati samo na playstationu.


Tagovi

Xavi HernandezPedriBarcelona

Ostale Vijesti