Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL
Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

Lokosi su živi! Goričan slomio Istrijane na Drosini

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 19:13

Nogometaši Lokomotive stigli su do prve ovosezonske pobjede na neugodnom gostovanju kod Istre 1961

Lokomotiva je zasluženo svladala Istru 1961 na Aldo Drosini dvama pogocima Silvija Goričana, po jednim u svakom poluvremenu. Time je Goričan svojoj momčadi, ali i imenjaku Čabraji donio prvu ovosezonsku pobjedu i približio se Istrijanima na dva boda zaostatka. Domaća momčad je u posljednjoj minuti mogla ublažiti poraz, ali Dario Marešić nije uspio realizirati kazneni udarac.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je bolje otvorio domaći sastav, a po Lokomotivu je najopasniji bio Lawal. Prvo je u devetoj minuti pucao pored vrata, dok je u 17. poslao povratnu loptu prema Heisteru koji nije pogotkom zaključio akciju Istre 1961.

Prvu šansu Lokomotiva je imala u 24. minuti, pokušao je tada Vranjković, dok su gosti poveli u 28. minuti. Čop je proigrao Goričana, a ovaj je prvo prevario jednog suparničkog igrača i potom lijepo naciljao te pogodio za vodstvo prvoligaša iz Zagreba.

Samo dvije minute kasnije mogla je Lokomotiva povećati prednost, ali je Čop zakomplicirao u vrlo obećavajućoj situaciji.

Od starta drugog poluvremena žešće su prema suparničkim vratima krenuli domaći nogometaši. Prvo su sramežljivo prijetili, a onda je veliku priliku u 60. minuti imao Lawal. Sa suparnikom na leđima je pucao s vrha šesnaesterca, ali pored vrata.

Nastavio je i nakon toga prijetiti Lawal, ali bezuspješno. U 75. minuti je pucao, ali je tek pogodio vanjski dio mreže. Pokušavali su domaći igrači nekako do izjednačenja, ali pogodak se dogodio na drugoj strani.

U 86. minuti je pogriješio obrambeni igrač Istre 1961 Koski. Njegovo loše dodavanje je presjekao Goričan koji se potom sjurio prema domaćim vratima i lagano poentirao za konačnih 2-0.

U 92. minuti je dosuđen jedanaesterac za Istru 1961, ali ni to domaćin nije uspio realizirati. Dario Marešić je pucao iznad grede čime je zaokružena loša subota pulskog sastava.

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, u najvećem hrvatskom derbiju Hajduk je u Zagrebu bio bolji od Dinama s 1-0. Derbi je odlučio Marko Livaja i njegov pogodak u 70. minuti.

U nastavku subote, od 20 sati, Gorica je domaćin Rijeci. Preostale dvije utakmice se igraju u nedjelju, a sastaju se od 17.30 sati Osijek i Slaven Belupo, dok u 20 sati igraju Šibenik i Varaždin.

Istra - Lokomotiva 0-2

Aldo Drosina

Strijelci: 0-1 Goričan (28., Čop), 0-2 Goričan (86.)

Istra 1961: Majkić - Marešić, Ivanišević, Koski - Kadušić (od 69. Valničić), Ćalušić (od 69. Lekweiry), Blagojević, Maurić, Heister - Filet (od 79. Čuić), Lawal (od 79. Lisica)

Lokomotiva: Šubarić - Karačić, Kolinger, Živković, Leovac (od 68. Dajčer) - Smakaj (od 87. Bošković), Fetai - Vranjković (od 87. Vuković), Vrbančić (od 81. Mudražija), Goričan- Čop

Žuti kartoni: Maurić (Istra 1961) / Fetai, Vrbančić (Lokomotiva)




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLLokomotiva ZagrebNK LokomotivaIstra 1961

Ostale Vijesti