Germania Sport
Germania Sport

Lokosi nakon prve pobjede dočekuju šokirani Dragovoljac, gosti žele izbjeći treći poraz (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 08:01

Zagrebački okršaj u startu novog HNL vikenda

Nogometašima Lokomotive na početku novog, 3. kola 1. HNL u petak od 20 sati na stadionu u Kranjčevićevoj u goste stiže zagrebački susjed Hrvatski Dragovoljac. Nakon što su prošlog vikenda ostvarili važnu pobjedu protiv Slaven Belupa u Koprivnici, momčad Silvija Čabraje želi nastaviti u istom ritmu, dok je ekipa iz Sigeta loše ušla u prvenstvo i dosad upisala dva poraza, što će sada svakako htjeti izbjeći. Motiv je velik, jer ekipe su zadnju međusobnu utakmicu odigrale još u ožujku 2014. godine.

Domaćini su, podsjećamo, u prvom kolu uspjeli zadržati Hajduk, s kojim su remizirali 2:2. Dragovoljac je, pak, na početku gostovao kod Istre u Puli te izgubio 3:1, dok su u 2. kolu u Kranjčevićevoj, gdje također igraju svoje domaće utakmice, pali protiv Dinama s 4:0 i nervoza je u redovima novog prvoligaša itekako prisutna.

Trener Lokosa Čabraja u prošlom kolu nije mogao računati na ozlijeđenog Marka Điru, pa je priliku – iako igraju na različitim pozicijama – dobio prošlosezonski kapetan Josip Pivarić, koji je kao krilni napadač postigao i pogodak za pobjedu na koprivničkom Gradskom stadionu. Mlade nade poput Lukasa Kačavende, Ibrahima Aliyua te Luke Stojkovića pokazale su u tom susretu da momčad s Kajzerice ne mora strahovati za budućnost i ponovno bi (neki u početnoj, neki s klupe) priliku trebali dobiti u petak.

"U principu smo zadovoljni sa četiri osvojena boda u prva dva kola, no prva dva kola nisu prava mjerila kvalitete i stanja momčadi, za sada dobro izgledamo na terenu. Slijedi nam Hrvatski Dragovoljac. Biti će to vrlo teška utakmica, oni su novaci u Prvoj ligi i vjerojatno će biti maksimalno angažirani da dođu do svojih prvih bodova protiv nas. Što se tiče izmjena, nekakvo je nepisano pravilo da se ne mjenja momčad koja pobjeđuje, međutim vidjeti ćemo, možda će biti jedna ili dvije promjene", potvrdio je naša strateg Zagrepčana.

Istrčat će u formaciji 4-2-3-1, a pretpostavka je da ni u ovom kolu neće konkurirati ranije ozlijeđeni Đira.


U Hrvatskom Dragovoljcu, problemi. Tek što su stigli u 1. HNL, već su prikovani za dno tablice, a trener Miroslav Kukuljanac nezadovoljan je izdanjima svoje momčadi. Protiv Istre je mijenjao iskusnije igrače, Dinamo ih je nadmoćno svladao i jasno je da Sigećanima nedostaju pojačanja.

„Nadam se da će stići dok ne bude prekasno i da se drugi neće od nas odlijepiti previše. To je na upravi da pokuša pojačati ovu ekipu jer je očito da ovako dalje ne možemo. Za nas će svaki dvoboj biti težak. I kad smo osvojili prvo mjesto u drugoj ligi sam rekao da ćemo se ovdje za svaki bod krvavo boriti i da ću biti sretan sa svakim bodom. Nećemo se predati, to je sigurno. Dinamo je puno jača ekipa od Lokomotive, a nadam se da ćemo se i pokušati ojačati“, poručio je nakon poraza od Modrih, istovremeno najavivši današnji dvoboj.

Najveće ocjene u toj su utakmici imali igrač koji su ušli s klupe, Domagoj Babin i Tin Hrvoj, koje ćemo zato uvrstiti u sastav za večerašnji susret. Od igrača koji su krenuli od prve minute, najbolji su bili Ricardo Bagadur i Tonio Teklić, a najslabiji Dino Skorup i Marko Bašić, kojeg je zamijenio i nešto bolje na terenu stajao prezimenjak mu Jakov Bašić. Kukuljanac je protiv Modrih već nakon 45 minuta izvadio napadača Karla Perića pa ćemo umjesto njega u špicu uvrstiti novo pojačanje Martina Sekulića, koji nije konkurirao za prošli dvoboj. U prvi sastav ulazi i Vinko Petković umjesto Luke Viduke. Formacija 4-2-3-1 neće se mijenjati.


Lokosi su u najavama susreta favoriti, ali obje su momčadi željne bodova pred domaćom, zagrebačkom publikom i mogao bi to biti jedan izrazito zanimljiv okršaj.

Lokomotiva – Hrvatski dragovoljac, 3. kolo 1. HNL, Stadion Kranjčevićeva, petak, 20 sati.



Tagovi

NK LokomotivaHrvatski dragovoljacPrva HNL

Ostale Vijesti