Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Lokomotiva želi zaustaviti gostujuću pozitivu Varaždina (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 08:00

Na travnjaku stadiona u Kranjčevićevoj ulici u posljednjoj utakmici 9. kola HNL-a pravdu će dijeliti sudačka trojka s Cipra.

Lakše se diše na Kajzerici nakon što su u prošlom kolu zaustavili niz od tri poraza. Trijumf nad Istrom donio je mir u redove Lokomotive koji sa zavidnom dozom optimizma gledaju prema današnjem domaćinstvu s Varaždinom (21.05 MAXSport 1).

“Vratili smo se s bodovima iz Pule, bilo bi poželjno da nastavimo u tom ritmu i spojimo dvije pobjede kako bi se podigli na ljestvici”, poručio je Silvijo Čabraja koji je itekako svjestan dobro uvodnog dijela Varaždina u kojem su skupili respektabilnih 12 bodova s kojima drže mjesto u gornjem domu HNL-a.

“Igraju izuzetno dobar nogomet. Riječ je o momčadi koja ima energiju, koja jako puno trči i radi na travnjaku. Mislim da nam predstoji vrlo teška i zahtjevna utakmica”, dodao je trener Lokomotive koji je tijekom tjedna dobio u svlačionici novo lice. Riječ je o Zvonimiru Šubariću, 25-godišnjem vrataru koji je u prošloj sezoni čuvao vrata Hrvatskog Dragovoljca. Inače, Čabraja niti za ovaj susret neće moći računati na Mersinaja koji je bolestan, odnosno na ozlijeđenog Boškovića te kartoniranog Cokaja.

S druge strane, Varaždin se profilirao kao izuzetno neugodan gost. Naime, u tri dosadašnja gostovanja u ovoj sezoni, još uvijek ne znaju za poraz. Od devet bodova, uzeli su sedam i na tome temelje svoj optimizam uoči večerašnjeg dvoboja u Kranjčevićevoj ulici.

“Ugodnije je raditi u seriji pozitivnih rezultata. Cijenim izuzetno momčad Lokomotive koja ima manje bodove nego to objektivno pokazuju njihove igre”, komplimentirao je Kovačević dodavši kako je ipak fokusiran na svoju momčad za koju tvrdi da je u dobrom tonusu, da rade marljivo i kako ne postoji namjera i razlog za se zaustave.

Slatke muke daje mu činjenica da je Varaždin lišen ozljeda. Za utakmicu u Zagrebu nedostaje tek Šego koji je suspendiran zbog kartona.

“Velika je konkurencija, puno je igrača na treninzima, svi se trude s ciljem da izbore mjesto u početnoj jedanaestorici”, dodao je trener Varaždina koji ne krije da je uoči početka prvenstva upravo u Lokomotivi pronašao uzor kako želi vidjeti igru svoje momčadi.

Utakmicu u Kranjčevićevoj ulici sudit će trojka s Cipra. Nakon što se njihove kolege iz Bugarske nisu baš proslavile prošlo kolo upravo u Varaždinu gdje su zakinuli Goricu, danas će loš dojam pokušati ispraviti Chrysovalantis Theouli kojem su pomoćnici Michael Soteriou i Pavloso Georgiou. Četvrti sudac je Dario Bel iz Osijeka, VAR je Dimitris Solomou s Cipra, a AVAR njegov sunarodnjak Nicos Egglezou.

Mogući sastavi:

Lokomotiva (4-2-3-1)

Varaždin (4-3-3)

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek 0:3

Gorica – Dinamo 0:1

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

NK LokomotivaNK VaraždinHNLSilvijo ČabrajaJon MersinajMario KovačevićMichele ŠegoBlaž Bošković

Ostale Vijesti