Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Lokomotiva ostala bez Bartoleca pa dovela desnog beka koji je lani s Rudešom ispao iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 17:58

Već je počeo trenirati s novim suigračima.

Fran Karačić ponovno će odjenuti dres Lokomotive. Povremeni reprezentativac Australije, koji je posljednji angažman imao u Rudešu s kojim je prošle sezone ispao iz HNL-a, vratio se u redove Lokomotive u čijim je bojama dosad skupio čak 143 nastupa, devet pogodaka i 19 asistencija. Iz Rudeša je otišao kao slobodan igrač, a iako zagrebačka momčad nije uspjela izboriti ostanak u ligi, Karačić je, i to nerijetko igrajući na neprirodnoj mu poziciji lijevog beka, u devet nastupa skupio jedan pogodak i tri asistencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Provjereno HNL ime, koji za reprezentaciju Australije ima 13 nastupa, već je počeo trenirati s novim suigračima, javljaju Sportske novosti. Lokosi su tako ekspresno reagirali na odlazak Karla Bartoleca s kojim su nedavno dogovorili sporazumni raskid i koji je zajedno s Branimirom Kalaicom već predstavljen u novom im klubu Astani.

Inače, Karačića se proteklih dana povezivalo sa Slaven Belupom, no on se ipak odlučio vratiti u staro jato. Lokosi su s pripremama za novu sezonu započeli u ponedjeljak, 24. lipnja, a osim Karačića novi igrač kluba s Kajzerice postao je i brazilski stoper Tsutida Vanzela koji je u dramatičnom dvomeču sa Zadrom odigrao ključnu ulogu te je Segesti uvelike pomogao da izbore plasman u Drugu NL. Vanzela je u uzvratu prvo poentio u 61. minuti za 1-1, a nakon što je Zadar pogotkom u nadoknadi izborio raspucavanje, Brazilac je potom bio precizan i s bijele točke pa je tako, uz Tonćija Kukoča, jedan od najzaslužnijih zašto je momčad iz Siska izborila plasman u viši rang.

Inače, na Kajzerici intenzivno rade i na dovođenju nove 'jedinice' budući da je prilično izgledno da će Čavlina uskoro postati novi vratar Dinama, a potom i Osijeka. Pripreme su zasad započeli Šubarić, Hendija i Savatović, a uskoro bi taj tercet trebao postati 'poker'. No, na to će se još malo pričekati, jer prvo mora Čavlina i službeno napustiti Lokomotivu, a tek onda će krenuti intenzivno raditi na dovođenju njegovog nasljednika… (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaFran KaračićRudešNikola Čavlina

Ostale Vijesti