Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Lokomotiva gubila 0-2 pa preokrenula, Gorica se spasila na jedanaesterce!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 18:00

Niželigaši su propisno namučili prvoligaše...

U današnjem programu utakmica šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa za sada nismo vidjeli niti jedno izneneđenje, ali članovi HNL-a imali su velikih problema s klubovima iz nižih liga. Najbliže iznenađenju stigao je je četvrtoligaš Đakovo koji je u 90 minuta zadržao 'nulu' protiv prvoligaša Gorice. Bikovi su u 95. stigli do vodstva golom Mesequea Djua (25), bivšeg mladog reprezentativca Portugala kojem je ovo bio debi i prvijenac u dresu Gorice. No, u 26. minuti produžetaka Đakovo je izjednačilo. Prva četiri pucača na obje strane bila su precizna, no Gorica je na kraju slavila s 5-4 u raspucavanju i kroz ušicu igle prošla dalje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naizgled najuvjerljiviju pobjedu od prvoligaša upisala je Lokomotiva na gostovanju kod Samobora (4-2), no Silviju Čabraji nije bilo svejedno u 16. minuti kada je na semaforu zasjalo 2-0 za domaćine, nakon što su poentirali Vanja Kulenović i Moran Cerkez. No, već u 25. Duje Čop zabio je iz slobodnjaka, a do kraja poluvremena iskusni napadač Lokomotive pogađa za 2-2.

U nastavku Robert Mudražija i Marko Vranjković postižu golove i Lokosima donose naizgled rutinsku pobjedu.

Mario Kovačević debitirao je na klupi Slaven Belupa s 1-0 pobjedom nad trećeligašem Kustošijom. Jedini pogodak na utakmici zabio je Ilija Nesterovski, bivši prvi topnik HNL-a kojem je to bio prvi pogodak u Slavenovom Dresu.

U 'regionalnom' derbiju Varaždin je sa 'samo' 2-1 svladao Gaj iz Mača. Aleksa Latković u 15. i Marko Dabro u 37. zabili su za Varaždince, a Martin Šaban početkom drugog dijela poentira za domaćina. No, Varaždin nije priredio veće iznenađenje i utakmicu je mirno priveo kraju.

S dosta muke Rudeš Samira Toplaka svladao je niželigaša Pitomaču. Unatoč ranom vodstvu domaćina i zahtjevnoj utakmici, pogocima Mihaela Stipića i Roka Brajkovića Zagrepćani su stigli do važne pobjede i prolaska u osminu finala kupa.

U susretu drugoligaša, Dugopolje je s 1-0 nadvisilo Bijelo Brdo, a trećeligaš Bjelovar je bio uvjerljiv protiv petoligaša Jaske Vinogradara (4-0). Tek nešto malo manje uvjerljivija bila je trećeligaš Slavonija iz Požege protiv Oriolika (3-0). Prilično izjednačenje napravio je petoligaš Bednja Beletinec koji je na domaćem terenu s 2-0 nadvisio trećeligaša Belišće.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupHNK GoricaCroatia ĐakovoNK VaraždinVaraždinNK Gaj MačeKustošijaSlaven Belupo

Ostale Vijesti