Lokomotiva do vrha napunila mrežu Slavena

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.08.19. | 22:02

Raspucana Loksina mladost.

U prvoj utakmici sedmog kola HT Prve lige, Lokomotiva je u Kranjčevićevoj savladala Slaven Belupo s uvjerljivih 6:1 i zasjela, barem privremeno, na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Domaćini su poveli već u 17. minuti. Drožđek nakon duplog pasa s Budimirom upošljava Tolića koji nema težak posao da dovede svoju momčad u vodstvo.

Nakon samo tri minute opet gol za Lokomotivu. Lirim Kastrati odlično volejom reagira na centaršut Datkovića i to je već 2:0 u 20. minuti.

S ovim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, ali se nije trebalo dugo čekati na povećanje vodstva. Već u 47. minuti Enis Cokaj odlično puca s ruba šesnaesterca te zabija svoj prvijenac u plavo-bijelom dresu za 3:0.

Na 4:0 opet se trebalo čekati samo tri minute. Nakon prodora lijepo lijevom za svoj drugi pogodak zabija Kastrati. Muke za golmana Koprivničana Filipovića.

U 56. minuti zabija legenda HNL-a Ivan Krstanović iz jedanaesterca, kojeg je sudac Dario Bel iz Osijeka sasvim opravdano dosudio nakon prekršaja Kolingera na Limi. Na 4:1 je smanjio upravo bivši igrač Lokomotive.

No praktički tek što se krenulo s centra, u 61. minuti, novi gol za Lokose. Ovaj puta pogađa Drožđek na asistenciju Kastratija.

U 80. minuti konačnih 6:1 postavlja Oliver Petrak. Jako teška večer za Farmaceute, bila je ovo utakmica koju će sasvim sigurno nastojati što prije zaboraviti. U negativnom su nizu, nakon mršavog remija u prošlom kolu kod kuće protiv Varaždina, danas im je Lokomotiva nanijela jedan od najtežih poraza u HNL-u.

S druge strane, Lokosi su u dobrom tonusu. Nakon uvjerljivog poraza od Hajduka na startu prvenstva, imaju tri pobjede i jedan kiks u vidu remija, također protiv Varaždina.

Sutra je na rasporedu najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, sa startom od 18:30 na Poljudu, te duel Istre i Osijeka od 21 sat na Aldo Drosini.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

HNLPrva HNLLokomotiva ZagrebSlaven BelupoLirim KastratiDomagoj DrožđekIvan Krstanović

Ostale Vijesti