REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Liverpool u 2024. sanja 20. naslov, Newcatsle konsolidaciju (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.01.24. | 09:47

Središnji sportski događaj na Novu godinu, uz skijaške skokove u Garmisch-Partenkirchenu, održat će se večeras u 21 sat na Anfieldu.

S obzirom na to da su Japanci i Tajlanđani već odigrali svoju prijateljsku utakmicu (5-0), od 'ozbiljnog' nogometa prvog dana Godine Gospodnje 2024. odigrat će se po 12 utakmica Championshipa, 12 utakmica League One, 12 utakmica League Two i jedan premierligaški dvoboj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zasigurno, utakmica između Liverpoola i Newcatslea na Anfieldu, popularno prozvana i 'Bitkom za Sjever', bit će središnji sportski događaj dana, uz bok natjecanju u skijaškim skokovima u Garmisch-Partenkirchenu u sklopu Novogodišnje turneje 'Četiri skakaonice'.

Liverpool je zahvaljujući dvama vezeanim porazima Arsenala 2023. godinu završio kao jesenski prvak! Redsi imaju isti broj bodova (i bolju gol razliku) kao i Aston Villa, dva boda više od Manchester Cityja i Arsenala te tri više od Tottehama. Liverpool ima utakmicu više od svih navedenih klubova izuzev Manchester Cityja, a danas mogu dodatno učvrstiti premierligaški tron ako na domaćem terneu nadvise potonuli Newcastle iza kojega je prosinac iz noćne more...

Svrake su, doduše, posljednji mjesec 2023. otvorile 1-0 pobjedom nad Manchester Unitedom, no, u idućih sedam utakmica upisali su čak šest poraza. U prvenstvu su pali na deveto mjesto, ispali su iz Liga kupa, a poraz od Milana na St. James' parku koštao ih je plasmana u drugi krug Lige prvaka, ali i ostanka u Europskim natjecanjima.

"Gostovanje na Anfieldu jedno je od najtežih u ligi, o čemu dovoljno svjedoči učinak Liverpoola. No, moramo se fokusirati na naše snage, moramo im prijetiti. Jer, ako im ne prijetimo, onda će se cijela utakmica svesti na njihovu prijetnju nama. Pokušat ćemo pronaći način da budemo čvrsti u obrani, ali i opasni u napadu. Nije problem braniti se. Bit će problem ako ne napadamo", pokušava iz teške situacije izvući svoju momčad trener Svraka Eddie Howe.

Navijači Redsa za 2024. imaju samo jednu želju. Vratiti naslov prvaka na Anfield nakon 2020. i izjednačiti se s najvećim rivalom Manchester Unitedom na vrhu ljestvice najtrofejnijih klubova prvenstva Engleske. Navijači Svraka, pak, u novoj godini žele konsolidaciju i priključivanje borbi za europske pozicije. Novu Ligu prvaka ove sezone će teško dohvatiti.

Osim fomre, igračkog kadra, snage Anfielda, na strani Redsa je i tradicijia. Liverpool je, naime, svladao Newcatsle u posljednjih pet susreta, a posljednja pobjeda Svraka datira iz prosinca 2015., znači prije više od osam godina, dok za pobjedu na Anfieldu ne znaju od 90-tih.

"Pobjeda Fulhama nad Arsenalom potvrđuje koliko je jaka i nepredvidljiva Premier liga. Teško je pobijediti u svakoj utakmici, posebno ako nisi na najvišoj razini. Čak i ako si najbolji, nerijetko izgubiš ili odigraš neriješeno. Utakmice se igraju svakih nekoliko dana. Sada više nije bitno biti trener, nego da se igrači dobro rekuperiraju, zatim slijedi faza razgovora, pa nova faza rekuperacije, pa novi razgovori", rekao je prije utakmice Jurgen Klopp.

Jurgen Klopp u današnjoj utakmici ne može računati na dosta veliki broj igrača, svakako najzvučniji izostanci su oni Andrewa Robertsona i Thiaga Alcantare, a upitan za ovaj dvoboj je i pouzdani Alexis Mac Allister.

Slična situacija je i u redovima Svraka. Eddie Howe ne može računati na osam igrača, no, dobra vijest je povratak Joelintona kojeg neko vrijeme nije bilo u kadru zbog ozljede mišića.

MOGUĆE POSTAVE

Liverpool (4-3-3)

Newcastle (4-3-3)


 


Tagovi

LiverpoolNewcastleNewcastle UnitedPremier liga

Ostale Vijesti