Salah hat-trickom presudio Leedsu u izvrsnoj utakmici, West Ham poražen od Svraka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.09.20. | 22:55

Klopp i Bielsa su na startu prvenstva priredili predstavu za pamćenje.

Odigran je susret prvog kola Premier lige u kojem su se sastali aktualni prvaci Premiershipa i Championshipa, Liverpool i Leeds koji su nam priredili apsolutni spektakl. Posebno je golovima bilo bogato prvo poluvrijeme, a Liverpool je u konačnici slavio rezultatom 4:3.

Utakmica nije mogla početi bolje za domaćine koji su već u 4. minuti zaradili kazneni udarac kojeg je realizirao Salah. Međutim, gosti nisu potonuli nakon gola već su u 12. minuti došli do izjednačenja. Fenomenalnu dubinsku loptu poslao je Philips na Harrisona, koji u primanju vara prvog čuvara pa drugog te s ruba kaznenog prostora sjajnim udarcem zabija za 1:1.

Liverpool u 20. minuti ponovno stiže do vodstva. Robertosn je ubacio iz kornera, a Van Dijk nebeskim skokom glavom šalje loptu u gol te se iskupljuje za lošu reakciju osam minuta ranije. No, hrabri Leeds se u 30. minuti vraća golom Bamforda, koji mu je poklonio najbolji branič današnjice Van Dijk.

Slavlje gostiju nije dugo trajalo jer je Salah u 33. minuti sjajno pogodio za 3:2 Redsa. Do kraja poluvremena Liverpool je mogao povećati vodstvo, ali Mane nije iskoristio sjajnu priliku u situaciji jedan na jedan s golmanom te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

U drugom poluvremenu se igra malo primirila, a prvu priliku imao je Liverpool, ali Wijnaldum loše pucao. Na prvu slijedeću pravu priliku smo čekali do 66. minute kad je Leeds stigao do izjednačenja. Costa je ubacio loptu u kazneni prostor i pronalazi Klicha, koji sjajno prima i još ljepše je posprema u gol za 3:3.

Nakon izjednačenja je igra malo pala, gledali smo jalove pokušaje Liverpoola da dođu do gola, no gosti su se uspješno branili. Međutim, Redsi su u samoj završnici ubacili u brzinu više, u 87. minuti Firmino nije iskoristio sjajnu priliku, ali u istoj minuti Rodrigo radi prekršaj u kaznenom prostoru i sudac pokazuje drugi put na bijelu točku. Ponovno je odgovornost preuzeo Salah i zabio hat-trick za pokazat će se konačnih 4:3.

Crystal Palace je na svom stadionu slavio protiv Southamptona rezultatom 1:0, strijelac pobjedničkog gola bio je Zaha u 13. minuti, dok je u prvoj utakmici dana Arsenal slavio na gostovanju kod Fulhama rezultatom 0:3

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fovo.je.nogomet%2Fposts%2F1247329605601919&show_text=true&width=552&height=532&appId" width="552" height="532" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Posljednju utakmicu dana u Londonu su odigrali West Ham United i Newcastle. 

Svrake su u konačnici slavile rezultatom 0:2, a oba pogotka zabili su dvojica 'novaka' u redovima crno-bijelih, Callum Willson i Jeff Hendrick.

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, da bi onda gosti poveli u 56. minuti preko svoje nove 'devetke' koji je u klub stigao Bournemoutha.

 Bio je to jedan ubačaj s desne strane, Hendrick je na prvoj vratnici glavom prebacio loptu u sredinu gdje se najbolje snalazi sretni i spretni Willson koji iz blizine matira nemoćnog Fabianskog.

Konačnih 0:2 postavio je asistent prvog pogotka i također jedan od novaka u redovima gostiju, Jeff Hendrick. Igrala se 87. minuta utakmice, Almiron ga je uposlio, a Hendrick, nakon što ga domaća obrana nije shvatila ozbiljno, s nekih 15-ak metara snažno tuče i 'čisti paučinu'.

Do kraja utakmice gosti su mogli dodatno povećati svoje vodstvo, ali Čekićari su ipak uspjeli izdržati.

Dodajemo za kraj kako u sljedećem kolu Newcastle na domaćem terenu dočekuje Brighton, dok igrači West Hama pred sobom imaju uvijek zanimljivi gradski derbi protiv Arsenala kojem idu u goste.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Marcelo BielsaJurgen KloppMohamed Salah

Ostale Vijesti