REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Livakovića će trenirati The Special One! Dogovor je već pao, dobit će igrače koje želi

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 12:55

Bomba iz Turske proširila se cijelim svijetom, a sada je sve na rezultatima predsjedničkih izbora

"Jose Mourinho dobio je ponudu europskog giganta Fenerbahncea nakon četiri mjeseca bez posla", "Mourinho je favorit za preuzimanje trenerskog posla u Feneru", "Mourinhova nova adresa mogla bi biti u Turskoj", "Kandidat za predsjednika Fenera objavio je da želi dovesti Mourinha ako pobijedi", "Aziz Yildirim garantina Moourinha", "Jose Mourinho na korak do Fenerbahcea"...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vrište naslovnice svjetskih sportskih medija Asa, Football Italije, Tutto Mercata, The Suna, Recorda, A Bole o 'bombi' koja je stigla iz Turske. No, ne radi se o pukim navodnim naklapanjima, dapače, u video intervjuu spomenuti Aziz Yildirim, protukandidat aktualnog predsjednika kluba na nadolazećim izborima u Feneru oktrio je kako je već prošli tjedan sjedio licem u lice s Mourinhom i poručio mu:

“Fenerbahce vas treba i vi trebate Fenerbahce. Rekao sam mu da ću mu dovesti sve igrače koje bude htio. Razgovarali smo dva sata, ali čak i da ja ne pobijedim na izborima, mislim da bismo ga trebali dovesti", rekao je Aziz koji je na čelu Fenera bio od 1998.-2018. pa dodao:

"Fenerbahce si više ne može priuštiti da se drži poznatih lica. Moramo se natjecati s vrhunskim trenerima i momčadima. Moramo osvojiti prvenstvo u Turskoj i barem doći do finala u Europi. O tome smo opširno razgovarali. Mourinho je ključna figura, i nadam se da ćemo ga dovesti ako pobijedimo," rekao je.

Aziz je već bio na poziciji predsjednika i sada je iskoristio priliku za kandidaturu i hrabre najave nakon što su na zadnjoj utakmici navijači skandirali sadašnjem predsjedniku Aliju Kocu da odlazi. Izbori bi se u turskom gigantu trebali održati ovoga ljeta, u lipnju, a turski insajderi idu toliko daleko da tvrde kako je Mourinho već pristao na dogovor, samo je sada pitanje hoće li Aziz pobijediti na izborima. Prema tome koliko navijači ne podnose aktualnog vođu, ne bi bilo iznenađenje da mu to pođe za rukom.

Dominik Livaković ima čvrst ugovor do 2028. godine, a unatoč nekim kritikama koje je zaradio u ovoj turbulentnoj sezoni Fenera, u više je navrata spašavao momčad i teško da bi se bez njega do kraja uspjeli boriti za vrh ljestvice. Tako bi sljedeću sezonu mogli gledati Livakovića kako trenira pod jednim od najvećih stručnjaka u svijetu nogometa. Uz Mourinha bi blisko surađivati mogao i još jedan Hrvat - Sandro Žufić, inače trener golmana, no njegov status za iduću sezonu još nije do kraja definiran, ali bi trebao biti u narednih par tjedana. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dominik LivakovićFenerbahçeJose Mourinhoturska nogometna liga

Ostale Vijesti