Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Livaković za Germanijak: "Nizozemska je finale za nas. Transfer? Nema smisla da svaki dan nešto demantiram"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 07.06.23. | 08:00

Dominik Livaković u reprezentaciju je stigao kao rekorder među vratarima po broju nastupa minule sezone

Dominik Livaković na okupljanje reprezentacije stigao je kao rekorder. Minule sezone vratar Dinama i reprezentacije Hrvatske odigrao je 62 službene utakmice. Najviše od svih vratara na svijetu…

Znao sam da je puno utakmica iza mene, ali nisam znao da je najviše u konkurenciji vratara pa me vijest malo iznenadila”, smije se Livaković koji na pitanje o umoru odmah uzvraća.

“Ma kakav umor? Igramo za završnom turniru Lige nacija i uzbuđenje je veliko. Odmarat ćemo se poslije Rotterdama”.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nadamo se nakon finala i slavlja”, dodajemo no Livi spušta loptu na zemlju.

“Polako. Idemo prvo o Nizozemskoj, pa ćemo onda o onome što nas čeka kasnije”.

Drugi odgovor nismo niti očekivali. No, prije nego krenemo s temom rotterdamskog polufinala sljedeće srijede, osvrnuli smo se na prošlu sezonu.

“Mislim da je bila odlična, skoro pa savršena. Iz osobnog kuta, onog reprezentativnog te klupskog. U Dohi smo ponovno impresionirali nogometni svijet i uzeli treće mjesto a malo tko nas je vidio tako daleko. Znate, uvijek je teže ponoviti nego napraviti nešto prvi put. Mi smo ponovili… S Dinamom smo uzeli naslov, igrali smo Ligu prvaka. Stvarno, je bilo prekrasno”, sumira dojmove Dominik Livaković koji je odlaskom Arijana Ademija postao kapetan Dinama. Na zadnjoj utakmici sezone ispraćen je ovacijama. Pitamo ga jel to bio oproštaj, samo se nasmijao.

“Iskreno, toliko se toga piše i priča o mom odlasku da sam postao imun. Kada bi svaku informaciju išao demantirati, ništa drugo ne bih radio tijekom dana. Ovdje sam u reprezentaciji, sav fokus mi je na Ligi nacija i ne želim da mi išta remeti koncentraciju”, bio je znak da prijeđemo na temu Vatrenih. Dovoljno ga poznajemo pa da znamo da nema smisla inzistirati.

Dakle, Nizozemska

“Dobri su. U Dohi su ispali od Argentine na penale, ali ostavili su dobar dojam. Pratio sam ih kroz Ligu nacija, gdje su imali sve pobjede i remi s Poljskom. Tukli su dva puta Belgiju. Stvarno izazivaju respekt”, dojam je na prvu Dominika Livakovića koji nije htio previše ulaziti u neke analize.

“Imat ćemo sastanak na kojem će nas stručni stožer upoznati o detaljima, ali to ćemo ionako ostaviti za svlačionicu”.

Na vratima će biti Justin Bijlow kojem je stadion na kojem se igra polufinale matični obzirom da brani za Feyenoord.

“Dobar vratar, ali nisam siguran da će on braniti”, kaže Livaković pa nastavlja:

“Nemaju stalnog vratara. Kroz Ligu nacija smjenjivali su se Cillessen, Pasveer i Flekken. U ožujku je u kvalifikacijama obje utakmice na golu bio Cillessen a sada je Koeman pozvao Bijlowa, Flekkena iz Nooperta. Vidjet ćemo tko će dobiti prednost. No, tko god bio, jasno da je kvalitetan”, priča nam Livaković kojem će primaran cilj ipak biti zaustaviti ofenzivni segment Nizozemske. Izbornik Koeman poslao je pozivnice Bergwijnu, Depayu, Gakpu, Malenu, Simonsu

“Dosta ozbiljna imena, ha?”, nasmijao se Livaković pa dodao De Jonga, Wijnalduma iz Rome, Koopmeinersa iz Atalante…

“Obrana se igra od napada. Svi ćemo uložiti napore da zaustavimo sva ta imena koji igraju u sjajnim klubovima i tada će i meni na vratima biti lakše. Isticati nekog posbenog nema mi nekog smisla jer su svi sjajni”.

Prednost Nizozemske svakako je igranje pred vlastitom publikom u Rotterdamu.

“Slažem se da je to vjetar u njihova leđa, ali to ponekada zna postati i opterećenje kada stvari ne krenu svojim tijekom. No, siguran sam da će biti i naših. Doha je bila daleko i nije ih bilo puno, sada je prava prilika i doći će naši do izražaja”, jasan je Livaković koji je od prvog dana priprema s reprezentacijom.

“Lijepo je u Rijeci. Imamo odlične uvjete, čekamo da se kompletiramo pa da odradimo par zajedničkih treninga”.

U petak se ide u Vatikan

“To je će biti posebno iskustvo za sve nas. Silno se veselim susretu sa Svetim Ocem”, rekao je Livaković kojem društvo prave Labrović iz Rijeke i Ivušić koji je tijekom zime otišao na Cipar.

“Imaju odlične sezone iza sebe, sjajni su i karakterni vratari. Kada s takvim vratarima radite treninge, osjetite odmah kvalitetu”.

Na Rujevici nema Marcela Brozovića koji će igrati finale Lige prvaka.

“Navijat ćemo za Broza i za Brekala koji igra s Fiorentinom u finalu Konferencijske lige”.

Nakon toga pred Brozovićem moglo bi biti još jedno finale…

“Kao što sam rekao, u fokusu je isključivo utakmica s Nizozemskom. To je za nas finale. Ako to prođemo onako kako se svi nadamo, tada možemo pričati o svemu drugom”, zaključio je Dominik Livaković koji je trenutno na brojci od 43 nastupa u dresu Vatrenih. Možda onaj 45 bude zlata vrijedan…



Tagovi

Dominik LivakovićVatreniLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti