Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Livaja: „Ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 23:02

Tri gola, tri hajdukovca

Hrvatska je na Poljudu slavila protiv Slovenije s 3:0, a prvi zgoditak na susretu zabio je Marko Livaja. Napadač splitskog Hajduka razveselio je publiku na svom stadionu. Odmah nakon susreta dao je svoj osvrt na utakmicu.

„Ušli smo odlično u utakmicu, agresivno i jako. Puno bolje i agresivnije nego u nekim prijašnjim utakmicama. Ovo mi je sigurno jedan od najdražih golova u karijeri. Doma, na mom Poljudu. Tako se poklopilo. Ponosan sam na to, ali treba ovako dalje nastaviti jer se sve vrlo brzo zaboravi. Trener mi je dao slobodu, nije me ukočio, mogao sam se spuštati i stvarno je bilo odlično. Sedam bodova u ovom mini ciklusu je odličan rezultat. Čekaju nas Cipar i Slovačka, a jasno je da smo u tim utakmicama favoriti.“, rekao je Livaja.

Sva tri gola su zabili hajdukovci, a jedan od njih bio je Nikola Vlašić.

„Dojam je stvarno vrhunski. Svak čast svim stadionima, ali na Poljudu je atmosfera čudesna. Kad bi barem stalno igrali ovdje… Zabili smo im taj gol, ubrzo smo shvatili da oni nisu naš kvalitet, od tada je sve bila jednosmjerna ulica prema našoj pobjedi. Protiv Slovačke je bio težak teren, u Rusiji nismo bili najbolji, al čim se sve posložilo na Poljudu i mi smo bili pravi…. Svi smo osjetili jedno veliko zajedništvo, atmosfera je zbilja sjajna.“, zaključio je Vlašić.

Ubrzo se pojavio i izbornik Dalić. Oduševljen je atmosferom na Poljudu, pun je riječi hvale za naše dečke...

"Cijeli ciklus je bio na visokom nivou. Ima još tu utakmica, još njih četiri.. bit će tu još posla. Čestitke dečkima, Poljud je poslao poruku koliko voli reprezentaciju, koliko god to neki željeli potkopati."

Puno se pričalo o Luki Modriću, na kraju je sve ispalo u redu bez njegovih "usluga"...

"Ovo je pobjeda za našeg kapetana. Luka čekamo te u listopadu. Imamo kvalitetu i kad svi radimo svoj posao kako treba, onda je to “to”."

Isto tako, primijetio je snagu naše obrane koja je danas bila na visini zadatka...

"Mi zadnjih pet utakmica u kvalifikacijama nismo primili gola, dali smo osam komada. Nije gotovo, tek smo napravili jedan korak prema Kataru, ali treba to još doraditi i potvrditi. Ako ćemo se ovako ponašati u listopadu neće biti problema."

Za kraj, mala packa...

"Bio sam ljut zadnjih pet minuta, počeli smo igrati gore-dolje, to nije dobro, moramo biti koncertirani svih 90 minuta. "


Tagovi

Marko Livaja

Ostale Vijesti