Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Lille je htio Niku Jankovića, Rijeka odbila četiri milijuna eura!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 18:00

U smiraj prijelaznog roka na Rujevicu je sletjela ponuda za mladog veznjaka, no nakon odlaska Franje Ivanovića spuštena je rampa

Zamalo smo, kažu pouzdani izvori, svjedočili još jednom iznenađujućem transferu iz HNL-a u sam smiraj prijelaznog roka. Naime, francuski Lille želio je dovesti Niku Jankovića, mladog veznjaka Rijeke, međutim, Damir Mišković spustio je rampu. Nakon Franje Ivanovića, koji je otišao u belgijski Union SG, nije želio ostati bez još jedne važne karike.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Lille je duže pratio Jankovića, stizali su signali iz Francuske da bi mogao biti meta u prijelaznom roku, no, sve se počelo kuhati tek pred sam kraj mercata. Francuzi su bili spremni platiti Jankovića oko četiri milijuna eura, ali, Rijekin gazda poručio im je da je 'trgovina zatvorena' i da za taj novac u ovom trenutku ne mogu dobiti Jankovića. Iako je poznato da Rijeci treba novac, pogotovo nakon što se nije plasirala u Konferencijsku ligu i da budžet, unatoč transferima Labrovića, Pjace i Ivanovića još nije zatvoren, odlazak Jankovića u ovom trenutku ipak bi bio previše za momčad s Rujevice. Nakon teškog poraza (5-0) u Ljubljani od Olimpije, a prije nedjeljnog derbija s Dinamom, ovaj bi transfer dodatno uzdrmao ambicije Rijeke. A ne treba zaboraviti i da na 50 posto transfera pravo još uvijek ima i Dinamo, Rijeka bi, dakle, zaradila dva milijuna eura. Mišković je, čini se, procijenio da je to nije dovoljno, s obzirom na rupu koja bi nastala odlaskom Jankovića i priča je vrlo brzo okončana. Jankovića Rijekin predsjednik smatra 'obiteljskim blagom', igračem koji vrijedi puno više od ta dva milijuna i njegov transfer očekuje se u budućnosti.

Janković je ostao u Rijeci, igrač, kako doznajemo, nije niti inzistirao na odlasku, u Rijeci se već udomaćio, a svjestan je i da ove jeseni ima još važnih utakmica u Rijekinu dresu, prva je već u nedjelju, u kojima može dodatno podignuti vrijednost i probuditi zanimanje inozemnih klubova. Konkretan interes Lillea pokazatelj je da njegove partije na Rujevici nisu ostale nezamijećene. (T.N.)



Tagovi

HNK RijekaNiko JankovićDamir MiškovićLille

Ostale Vijesti