ALESSANDRO GAROFALO / REUTERS
ALESSANDRO GAROFALO / REUTERS

Levy prelomio: Mourinha će naslijediti bivši trener Rome

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 16:53

Mourinho otišao u Rim, Fonseca u London!

Tottenham se ozbiljno baca u pripreme za novu sezonu Premier Lige!

Nakon odlaska Josea Mourinha s klupe Pijetlova u danima kada je nogomet više brinuo o potencijalnom startu europske Super Lige, klupu je privremeno preuzeo Ryan Mason (29 godina), usput postavši i najmlađi trener na klupi nekog kluba od starta Premier Lige davne 1992.godine. Odmah je bilo jasno kako se radi samo o privremenom rješenju, a Tottenham je ubrzo svog novog trenera pronašao upravo u Rimu. Bivši Romin strateg Paulo Fonseca, isti onaj čije je mjesto popunio potjerani Mourinho, seli u London preuzeti Spurse. Kako je objavio Telegraph, a prenio Daily Mail, Fonseca je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom još jedne dodatne sezone ako će stvari ići po planu. I istom je poslu ranije danas pisao i ugledni novinar Fabrizio Romano.

Portugalac Fonseca (zanimljivo, rođen u dalekom Mozambiku) svoju je trenersku karijeru započeo u domaćim niželigašima prije prvog pravog uspjeha u FC Pacos Ferriera. S njima je neočekivano završio treći 2013. godine osiguravši im prve kvalifikacije za Ligu prvaka u povijesti kluba. Njegove kvalitete nisu ostale nezapažene, ubrzo ga je "vrbovao" Porto s kojim je uspio odmah osvojiti portugalski Super Kup, no tu je priča krenula nizbrdo za njega i njegov stručni stožer. Prvo se preselio nazad u Ferreieru, no tamo se zadržao kratko, renome je opet aktualizirao zapaženim rezultatima u ukrajinskom Shakhtaru iz Donjecka. Tamo je osvojio čak tri prvenstva zaredom što je bilo dovoljno za odlazak nazad na zapad, u Romu. Tamo se zadržao dvije godine i ovog ljeta sam najavio odlazak s klupe.

Sada je vrijeme za veliki izazov Premier Lige. Ne samo da će preuzeti potentnog velikana koji nikako da ostvari svoj puni potencijal, već se i hrvati s britanskim medijima koji će svaki njegov korak pratiti pod velikim povećalom. Spursima treba rezultat, i čini se da je predsjednik Levy pronašao kandidata s kojim bi napokon trebali vidjeti Pijetlove pri samom vrhu najjače lige svijeta.


Tagovi

Daniel LevyTottenhamRomaPaulo FonsecaJose Mourinho

Ostale Vijesti