Photo: Josip Mikačić/PIXSELL
Photo: Josip Mikačić/PIXSELL

Leon Belcar za skok Varaždinaca na četvrto mjesto

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 19:50

Imali su i Istrijani prilika za pogodak, uveo je njihov trener s klupe čak četvoricu ofenzivnih igrača, ali trobod domaćih naposlijetku je zaslužen

U prvoj utakmici sedmog kola hrvatskog prvenstva nogometaši Varaždina su upisali domaću pobjedu, s minimalnih su 1-0 (0-0) svladali pulsku Istru 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedini pogodak vrijedan tri boda postigao je Leon Belcar u 78. minuti, a time je Varaždin na ljestvici preskočio Šibenik i sada je na četvrtom mjestu. Istra 1961 je ostala šesta.

U prvom poluvremenu najbolja se šansa dogodila na samom početku kada su gosti iz Pule mogli povesti. U drugoj minuti je Filet vrlo lijepo proigrao Lisicu koji se našao sam pred domaćim golmanom, ali je Zelenika dobro reagirao i spriječio startni šok za Varaždin.

U 12. minuti na podu je ostao Ivan Nekić. Nakon težeg sudara sa Filetom ostao je krvariti na terenu, a u međuvremenu je medicinsko osoblje stiglo sanirati ozljedu.

Nakon toga je uslijedila uspavanka u ostatku prvog poluvremena. Varaždin je bio nešto angažiraniji, ali pravu priliku domaćin je teško uspijevao kreirati. Kao i tijekom dosadašnjeg dijela prvenstva Michele Šego je bio najraspoloženiji kod Varaždina, ali domaćinu je silno nedostajalo posljednje dodavanje i prava završnica.

Uspjeli su ipak domaći igrači na samom kraju prvog dijela, u 43. minuti, zaprijetiti na pravi način. U istoj akciji je prvo udarac Dabre blokiran, dok je potom Šego točno naciljao vratara Istrijana Lovre Majkića.

Nastavio je Varaždin s napadima i u drugom dijelu pa je tako Latković, ovoljetno pojačanje iz Rudeša, naciljao okvir vrata u 56. minuti. Pet minuta kasnije opet je u središtu pozornosti bio rastrčani Šego, ali njegov udarac nije bio precizan.

U takvom je ritmu trajala utakmica. Varaždin je napadao, a gosti su čekali kvalitetan kontranapad koji se i dogodio u 76. minuti. Više sretno nego li spretno se odvila kompletna gostujuća akcija. Na kraju je s 12 metara pucao Vuk, ali ravno u Zeleniku.

U 78. minuti je Varaždin poveo nakon što je prvo Nekić pucao glavom i pogodio gredu, a na odbijenu loptu najbolje je reagirao Belcar i zatresao suparničku mrežu. Do kraja je Varaždin čuvao prednost, gosti iz Pule su tražili barem bod i prijetili, pogotovo u sudačkoj nadoknadi, jer četiri je ofenzivca s klupe uveo Paolo Tramezzani, ali rezultatske promjene više nije bilo, slavlje za momčad Nikole Šafarića.

Varaždin – Istra 1961 1-0

Poluvrijeme: 0-0

Varaždin. Stadion Varteksa. Gledatelja: 1077.

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Duje Sarić (Klis), četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Ante Terzić (Podstrana), AVAR: Ivan Matić (Osijek).

Strijelci: 1-0 Belcar (78.)

Žuti kartoni: Nekić, Boršić, Poldrugač (Varaždin), Kadušić, Ćalušić (Istra 1961)

Crveni kartoni: -

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Maglica, Nekić, Ba, Boršić - Belcar, Marina (od 72. Duvnjak), Latković (od 85. Tepšić) – Mitrovski (od 64. Mamić), Dabro (od 64. Poldrugač), Šego

Istra 1961 (3-5-2): Majkić – Ivanišević (od 84. Gagua), Marešić, Koski – Kadušić (od 46. Valinčić), Blagojević, Ćalušić, Heister – Lisica (od 70. Beyatt), Filet (od 77. Jaganjac), Lawal (od 70. Vuk)


(Hina)


Tagovi

NK VaraždinIstra 1961Hrvatska nogometna ligaLeon Belcar

Ostale Vijesti