BELGA PHOTO BRUNO FAHY BELGA/PIXSELL
BELGA PHOTO BRUNO FAHY BELGA/PIXSELL

Leki promašen jedanaesterac u 98. minuti donio Ligu prvaka, Slaven Bilić peti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 11:08

U posljednjem kolu kineske Super League Lekin Shanghai Port je svladao Guangzhou 1-0 i zauzeo drugo mjesto, a istim rezultatom je Bilićev Beijing Gouan nadvisio izravnog suparnika Shenzen

Dobre vijesti iz Kine za kraj nogometne sezone. U „razigravanju za prvaka“, koje se odigrava na nekoliko stadiona u Guangzhouu i okolici, posljednje kolo nudilo je priliku klubovima Ivana Leke i Slavena Bilića da u srazu s izravnim suparnicima poboljšaju plasman. I obojica su uspjeli!

Lekin Shanghai Port se tako u zadnji tren iskupio za izgubljena dva boda u prošlom kolu, dovoljnim se ispostavio pogodak Zhuruna Liua u 28. minuti. U drugom poluvremenu je Guangzhou imao 72 posto posjeda i šest udaraca na vrata nasuprot nula suparnika, momčad 43-godišnjeg Splićanina se izvrsno branila, a najveća prilika za izjednačenje dogodila se u posljednjoj, osmoj minuti sudačke nadoknade, no Zhang Linpeng je promašio kazneni udarac. Tako je Shanghai Port prestigao izravnog suparnika za jedan bod i izborio izravan plasman u Ligu prvaka Azije, dok će Guangzhou kao trećeplasirani morati u kvalifikacije. No, to nije kraj sezone za Leku, jer u nedjelju, 9. siječnja, u 8.30 po srednjoeuropskom vremenu, u Chengduu ga čeka finale Kupa s prvakom Shandong Taishanom, s kojim je u prije četiri dana remizirao 2-2 primivši gol u sedmoj minuti sudačke nadoknade s bijele točke.

Međutim, to nije kraj sezone za Leku, jer u nedjelju, 9. siječnja, u 8.30 po srednjoeuropskom vremenu, u Chengduu ga čeka finale Kupa s prvakom Shandong Taishanom, s kojim je u prije četiri dana remizirao 2-2 primivši gol u sedmoj minuti sudačke nadoknade s bijele točke.

Beijing Gouan se dokopao petog mjesta u izravnom dvoboju sa Shenzhenom, a također mu je za tri boda bio dovoljan jedan pogodak i to napadača Yongjinga Caoa u 11. minuti. Isti igrač nije iskoristio kazneni udarac pet minuta ranije, no Bilićeva je momčad do kraja utakmice s 3-5-2 dobro iskontrolirala vodstvo i 53-godišnji Splićanin ipak je koliko-toliko sretan završio ovu pandemijsku sezonu igranu ubrzanim tempom (osam zadnjih kola od 13. prosinca do 4. siječnja) uz izostanak nekih planiranih inozemnih pojačanja.


CFA Super liga, 22. kolo

Guangzhou City – Hebei 2:1

Shenzen – Beijing Guoan 0:1

Changchun Yatai – Shandong Taishan 1:1

Shanghai Port – Guangzhou FC 1:1




Tagovi

Ivan LekoSlaven BilićKineska nogometna ligaKina

Ostale Vijesti