REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Leipzig se priprema za eru nakon Olma: Ponudu za nasljednika spremna!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 18:19

Chico Conceição ante portas

Leipzig želi portugalskog dragulja Francisca Conceiçãoa. Kako doznaje španjolski AS, njemački klub priprema prvu ponudu Portu od oko 26 milijuna eura plus osam u dodacima za portugalskog reprezentativca. Danijev odlazak sve je izvjesniji, a bundesligaši žele ga dočekati potpuno spremni.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je na Euru bio na poziciji ofenzivnog veznog, bivši igrač zagrebačkog Dinama kod Nijemaca najčešće igra više na desnom krilu. Zbog toga odlazak Katalonca otvara vrata reprezentativcu Seleçãoa koji igra baš na toj poziciji, a s Portom ima ugovor do 2029.

Prema Nogometnom opservatoriju, reprezentativac '26' jedan je od najboljih svjetskih driblera s 93,6% uspješnosti u prošloj godini.

No, do 16. srpnja Conceição je imao klauzulu od 30 milijuna eura,a sada je taj isti iznos porastao na 45 milijuna eura. Do 20. srpnja Olmo je imao klauzulu od 60 milijuna eura, a vrijedi spomenuti da mu ugovor s Nijemcima ističe 2027. godine. Od 21. srpnja svaki klub koji je zainteresiran za njega sada mora sjesti s Leipzigom kako bi pregovarao prijenos. Uz City u Engleskoj, u Španjolskoj su Atlético Madrid i Barcelona zainteresirani za repatrijaciju desetke La Roje.

S druge strane, mladi Portugalac možda bi dosta lako mogao napustiti Porto nakon sapunice odigrane pri promjeni trenera u kojoj je dolazak Vítora Bruna kao novog trenera Porta (i bivšeg pomoćnika Sérgia Conceiçãoa). Tisak je čak govorio o Brunovim "izdajama". Pod tim optužbama, novi trener je morao izaći u javnost s obranom u kojoj je rekao da "nikada Conceiçãu nije zabio nož u leđa." Prema pisanju Španjolaca, očekuje se da će sin bivšeg nogometaša i bivšeg trenera Porta Sérgia Conceiçãoa svoju budućnost riješiti po povratku s godišnjeg odmora dok je njegova momčad na turneji po Austriji. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BarcelonaDani OlmoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Sergio ConceicaoFrancisco Conceicao

Ostale Vijesti