REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Leicester ga je platio 20 milijuna eura, za reprezentaciju ima 110 nastupa, a s nepune 32 godine otišao je u Nigeriju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 19:50

Već je debitirao za novu momčad… I zabio oba pogotka u 2-0 pobjedi protiv Sunshine Starsa.

Sjećate li se Ahmeda Muse? Ne tako davno ovaj brzonogi Nigerijac bio je udarna igla Super Orlova, da bi sada, s nepune 32 godine, odlučio reći zbogom europskom nogometu. Naime, nakon što je još u veljači ove godine otišao iz turskog Sivasspora, Musa je bio u potrazi za klubom gdje će pokazati sve svoje kvalitete. Povezivalo ga se s nekoliko klubova, uglavnom iz Nizozemske i Rusije, ali kako do dogovora nije došlo, on je svoje talente odlučio odnijeti u Nigeriju gdje je potpisao za Kano Pillars, inače njegov matični klub koji je u četiri navrata bio prvak Nigerije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I, odmah kako je došao, pokazao je kako je njegov povratak kući tek usputna stanica u njegovoj karijeri. Naime, u svojem debiju za novi/stari klub, Musa je zabio oba pogotka u 2-0 slavlju protiv Sunshine Starsa te je svoju momčad praktički 'preko noći' pretvorio u glavnog kandidata za osvajanjem naslova prvenstva. Nigerijska nogometna liga nije profesionalna, svega šestorica nogometaša imaju određenu vrijednost na TM-u, a jedan od 'odabranih' je i Ikouwem Utin, inače treći najskuplji nogometaš lige i član Shooting Starsa, koji je u sezoni 21./22. bio član HNL-a gdje je branio boje Slaven Belupa.

Musa je u svojoj iznimno bogatoj igračkoj karijeri igrao za VVV-Venlo, Leicester, CSKA Moskvu, Al Nassr, Karagümrük i Sivasspor, a zanimljivo je kako se već jednom odlučio za povratak u Kano Pillars prije nego što se vratio u Europu.


Inače, Musa je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Nigerije, skupio ih je čak 110, s tim da je posljednji nastup za Nigeriju upisao u siječnju ove godine u prijateljskom ogledu protiv Gvineje. Iako je bio član reprezentacije i na Afričkom kupu nacija gdje je Nigerija dogurala sve do finala (tamo je bolja bila Obala Bjelokosti s rezultatom 2-1), José Peseiro njegove usluge tamo nije koristio, nakon čega na reprezentativna okupljanja više nije pozivan.

Podsjetimo, Musa je svoje najbolje predstave pružao u ranoj mu fazi karijere kad je igrao za moskovski CSKA, a u Leicester je stigao u ljeto 2016. kao ljetno pojačanje tadašnjeg prvaka Engleske Leicestera za 19.5 milijuna eura. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ahmed MusaNigerija

Ostale Vijesti