Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Legia se drži skupa: Za razliku od Dinama, svi igrači spremni za sutrašnji dvoboj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 08:37

Utakmica se igra u 21 sat uz izravni televizijski prijenos.

U utorak s početkom u 21 sat na Marshall Jozef Pilsudski Municipal stadionu Legia iz Varšave dočekuje Dinamo u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Prvi susret na Maksimiru završio je 1:1, no, kako više ne postoji pravilo gola u gostima, obje momčadi moraju slaviti u 90, 120 minuta ili nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca.

(3.10) Legia (3.10) Dinamo (2.30)

Iako je Dinamo favorit i objektivno ima kvalitetniji kadar od Legije, poljski prvak se pokazao kao iznimno dobra, čvrsta, disciplinirana i prije svega opasna momčad. Poljaci su u prvoj utakmici najviše problema Krznarovoj momčadi pripremili preko hrvatsko-srpskog bekovskog para Josip Juranović - Filip Mladenović. Također, Poljaci su jako dobro stajali u sredini terena, Portugalac Andre Martins odigrao je sjajnu utakmicu, ali se nakon iste požalio na iscrpljenost.

Legia je, kao i Dinamo, odgodila prvenstvenu utakmicu te je trener Czeslaw Michniewicz na jučerašnjem treningu raspolagao s 22 igrača. Nedostajali su Kacper Kostorz, Bartosz Ciepiela, Szymon Wlodarczyk i Jasur Yakshibaev, ali ne zbog ozljeda, već zbog prijateljske utakmice koju su u ranijem terminu odigrali za Legijine rezerve protiv Ozarowianka (7:0).

To znači da će Legija sutra istrčati u najjačem sastavu, vjerojatno istom onom koji je prošlu srijedu istrčao na Maksimiru. Martins je odmoran, kao i svi ostali u momčadi.

S druge strane, Krznar i dalje neće moći računati na Arijana Ademija. Iako je kapetan Plavih otputovao s momčadi u Varšavu, i bit će im moralna podrška na uzvratu, šanse za nastupom su minimalne, jer Dinamova liječnička služba ne želi riskirati kako se ruptura butnog mišića ne bi pogoršala i kako bi Ademi bio maksimalno spreman za posljednju fazu pretkola u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ovisno o sutrašnjem rezultatu.

Utakmicu Legia - Dinamo moći prenosi Hrvatska nogometna televizija.

(3.10) Legia (3.10) Dinamo (2.30)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLegiaArijan Ademi

Ostale Vijesti