Youtube Screenshot
Youtube Screenshot

Legendarni napadač Hajduka ulazi u Kuću slavnih, a ceremoniju možete pratiti uživo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 21:06

Žungul je u Americi odigrao 492 utakmice i zabio 680 golova

Nacionalna nogometna kuća slavnih uvest će šest novih članova u svoje redove: DaMarcusa Beasleya , Landona Donovana , Jill Ellis , Lauren Cheney Holiday , Kate Sobrero Markgraf i bivšu zvijezdu Hajduka - Slavišu “Stevea” Žungula - na ceremoniji na Toyotinom stadionu u Frisco, Texas u subotu. Bivši napadač Hajduka iz 70-ih godina iz Splita je 1978. otišao u SAD, gdje je 12 godina uglavnom igrao dvoranski nogomet. Žungul je u Americi odigrao 492 utakmice i zabio 680 golova. 

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Kuću slavnih također će biti primljena bivša vratarka američke ženske reprezentacije Hope Solo, koja je odgodila svoju ceremoniju nakon što je izabrana za klasu 2022. Ceremonija će odati počast Grantu Wahlu kao posthumnom dobitniku medijske nagrade Colin Jose za 2023., kojom se odaje počast novinarima čije su karijere dale značajan dugoročni doprinos nogometu u Sjedinjenim Državama. Wahl je preminuo u prosincu u dobi od 49 godina dok je izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

"Ovi uzvanici su nevjerojatni primjeri rasta i snage nogometa u našoj zemlji", izjavio je Djorn Buchholz, izvršni direktor Nacionalne nogometne kuće slavnih. “Oni predstavljaju toliko toga što ovu igru ​​čini posebnom ovdje, od izvrsnosti naših reprezentacija do naših prvoligaških domaćih liga.

"Njihove karijere i njihov doprinos utjelovljenje su onoga što slavimo u Nacionalnoj nogometnoj kući slavnih."

Obožavatelji i mediji mogu gledati livestream privatnog događaja na web stranici Nacionalne nogometne kuće slavnih OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaviša ŽungulHajduk

Ostale Vijesti