Stefano Novelli/Action Images
Stefano Novelli/Action Images

Legendarni brazilski veteran prelazi u klub s kojim će igrati Konferencijsku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 20:13

Možda ga vidimo i na hrvatskim travnjacima.

Jedan od najboljih desnih bekova svih vremena Brazilac Maicon unatoč 40. godini na leđima nema namjeru objesiti kopačke o klin te bi ovih dana trebao potpisati za 10. klub u svojoj bogatoj karijeri.

Naime, prema pisanju talijanske Repubblice nekadašnji nogometaš Intera trebao bi postati najveće pojačanje u povijesti S.P Tre Penne, kluba iz San Marina.

Maicon se početkom ove godine vratio na Čizmu iz rodnog Brazila te je potpisao ugovor do kraja sezone sa ASD Sona Calciom, klubom koji se natječe u talijanskoj Serie D te je prihvatio zadatak pomoć im u osiguravanju ostanka u ligi.

Kako je u tom naumu uspio odlučio je kako je vrijeme za promjenu sredine, a ukoliko dođe do dogovora suradnje s klubom iz San Marina Maicona bi trebali gledati u europskoj Konferencijskoj ligi, a to bi značilo da bi se mogao susresti s nekim našim predstavnikom.

Naravno, uvjet za to je da njegov novi klub prođe prvo kolo kvalifikacija, što zasigurno za momčad ukupne vrijednosti 600 tisuća eura po Transfermarktu neće biti nimalo lagan zadatak.

Maicon je u karijeri odigrao 234 utakmice u Serie A noseći dresove Intera i Rome. S Nerazzurrima je osvojio četiri naslova prvaka Italije, tri Superkupa, dva kupa, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Za Brazil je nastupio u 76 utakmica, a u karijeri je još igrao za Cruzeiro, Monaco, Manchester City, Cricumu, Avai i Villa Novu.


Tagovi

MaiconSerie ASan MarinoBrazilInter

Ostale Vijesti