Tino Juric/Vecernji list/Pixsell
Tino Juric/Vecernji list/Pixsell

Legenda kluba na klupi Inkera startao s dvije pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 09:47

Cilj zaprešićkog kluba je plasman u četvrti rang hrvatskog nogometa.

Nakon prve sezone iz snova, u kojoj je 'reformirani' Inker iz Zaprešića započeo svoj povratak na mjesto gdje i pripada, u jedan od profesionalnih rangova hrvatskog nogometa, uslijedilo je ljeto iz noćne more. Nakon brojnih javnih kritika i previranja propala je neprirodna fuzija s NK Lukavcem i skok Inkera u četvrti rang natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nasljednik slavnog Diva iz predgrađa tako je ostao u petom rangu hrvatskog nogometa, kojeg je i izborio na zelenom terenu, ali kampanja u 4. NL središte Zagreb nije krenula najbolje.  Keramičari su peti rang otvorili dosta loše s 0-3 porazom u Mraclinu nakon čega su remizirali s Rugvicom Savom (1-1) na domaćem terenu, s time da su izjednačujući pogodak zabili u posljednjoj minuti kluba.

Samo bod u prva dva kola rezultirao je promjenom na klupi zaprešićkog kluba. Marija Poljskog zamijenio je Bernard Gulić, izdanak Inkerove škole nogometa koji je igrao za Dinamo (tadašnju Croatiju), šest godina proveo je u Hrvatskom dragovoljcu i osam, sve do 2012., u Inkeru. Gulić je bio stoper, ali je u onoj povijesnoj sezoni 2004./05., kada je Inter za kojeg su igrali Luka Modrić i Vedran Ćorluka završio drugi, nerijetko igrao i - napadača.

Bivša legenda kluba, koji je za Inker/Inter upisao 172 nastupa i zabio 18 golova, krenuo je sjajno. Inker je pod njegovim vodstvom svladao Libertas u Novskoj s 2-0 i TOP Kerestinec na domaćem terenu s 4-0 te je sa šest osvojenih bodova značajno popravio status Inkera na prvenstvenoj ljestvici.

"U Inker sam stigao iz Kustošije u kojoj sam vodio juniore. No, razišli smo se, a poziv Inkera nisam mogao odbiti. Cijeli sam život u nogometu i trenerski poziv nametnuo mi se kao logična aktivnost. Nisam imao vremena za radikalne zahvate, ali uveo sam neke taktičke preinake. Moram reći da su igrači reagirali odlično. Ostvarili smo dvije pobjede, zabili šest golova i sačuvali mrežu netaknutom", rekao je Gulić koji je pet godina vodio Bistru s kojom je dvaput izborio plasman u viši rang.

Inker nakon četiri kola ima sedam bodova, pet manje od maksimalnih Stupnika i Vrbovca.

"Od visokih ciljeva ne bježim. Inker i Zaprešić zaslužuju imati najmanje drugoligaša. Ova liga je znatno jača od one koju je Inker lani osvojio. Nadamo se plasmanu u četvrti rang hrvatskog nogometa", rekao je Gulić za Sportske novosti.

U idućem kolu Inker gostuje kod Naftaš Ivanića koji nakon četiri kola ima pet bodova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Inker ZaprešićInkerBernard Gulić

Ostale Vijesti