MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Leeds s igračem manje iznenadio Etihad i odnio sva tri boda protiv Cityja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.04.21. | 15:32

Bielsa se ponovno pokazao kao veliki lisac.

Odigrana je utakmica 31. kola Premier lige u kojoj je Leeds napravio veliko iznenađenje i s igračem manje odnio pobjedu sa Etihada protiv Manchester Cityja rezultatom 1:2.

U prvom poluvremenu smo gledali dominaciju Cityja u posjedu lopte, no unatoč 11 upućenih udaraca na gol gostiju nismo vidjeli puno pravih prilika. Ponajbolju su domaćini imali u 39. minuti kad je Sterling primio loptu u kaznenom prostoru te si otvorio prostor za udarac, ali lopta odlazi pored lijeve vratnice.

Leeds se očekivano branio te su rijetko dolazili pred gol Edersona. No, i to im je bilo dovoljno da u 42. minuti iznenade domaćine i stignu do vodstva. Costa je primio jednu dubinsku loptu te se lažnjakom riješio Cancela i proigrao Bamforda, koji vraća povratnu za Dallasa čiji udarac s ruba kaznenog prostora od lijeve vratnice završava u mreži za 0:1.

Pogledajte gol Dallasa OVDJE.

Samo tri minute kasnije gosti ostaju s igračem manje. Cooper je očistio loptu ispred Gabriela Jesusa na nekih 30-ak metara od gola Leedsa, no osim lopte počistio je i Brazilca na što mu je sudac prvo pokazao žuti karton. Međutim, nakon pregleda VAR-a odluku je promijenio i poslao stopera gostiju direktno u svlačionicu.

Pogledajte start za crveni OVDJE.

Zinchenko je iz slobodnjaka pogodio glavu Torresa, ali lopta odlazi pored gola te se na odmor otišlo s minimalnom prednosti gostiju.

U nastavku smo gledali još veću dominaciju Cityja, što je bilo i za očekivati s obzirom na igrača više. Međutim, Leeds se jako dobro branio. Međutim, nakon 20-ak udaraca na gol Mesliera u 76. minuti su ipak kapitulirali i City se vratio u egal. Dugo su domaćini pleli akciju prije nego što je lopta stigla do Silve u kaznenom prostoru, Portugalac vidi utrčalog Torresa te mu ostavlja idealnu povratnu, koju Španjolac posprema u mrežu za 1:1.

Pogledajte gol Torresa OVDJE.

Nastavio je City i nakon poravnanja tražiti gol koji bi im donio tri boda, ali to je otvaralo prostor gostima za kontre. Prva je bljesnula u 86. minuti kad je Raphinha izašao sam ispred Edersona, ali Brazilski vratar sjajno reagira i s nogom skida loptu. Nakon toga City je bacio sve karte u napad, no kazna je uslijedila u 91. minuti kad je bljesnula druga kontra koju je završio Dallas svojim drugim golom za 1:2. Zanimljivo bio je to drugi udarac gostiju u okvir gola i oba su završila u mrežu Manchester Cityja.

Pogledajte gol Dallas OVDJE.

Leeds je ovom pobjedom vratio barem malo nadu Unitedu da dostigne gradskog rivala, koji im na bježi na oko nedostižnih 14 bodova, no Crveni vragovi imaju dvije utakmice manje pa se to itekako može smanjiti. Međutim, treba biti realan i reći da bi to bio povijesni pothvat, no u nogometu je sve moguće.



Tagovi

Leeds UnitedPep GuardiolaMarcelo Bielsa

Ostale Vijesti