Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Leeds namučio United pa onda kapitulirao u zadnjih deset minuta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 17:14

Vrijedna je ovo pobjeda za Crvene vragove

Dugo, čak i predugo, po ukusu gostujućih navijača, je Man. United lomio čvrsti otpor domaćeg Leedsa na Elland Roadu. Na koncu je u posljednjih deset minuta preko Marcusa Rashforda i Alejandra Garnacha stigao do vrijedne pobjede nad davljenikom.

A Leeds pod v.d. trenera Michaelom Skubakom pokušava spasiti prvoligaški status. I 80 minuta protiv Uniteda to nije djelovalo uopće loše, pogotovo ako se uzme u obzir očita razlika u kvaliteti.

U četvrtoj minuti je domaći sastav imao zgodnu priliku, samo je kod Summervillea nedostajalo malo više mirnoće pred suparničkim vratima pa da dovede Crvene vragove u nelagodnu poziciju. Nakon toga nije bilo previše opipljivih prilika, ali su oba kluba uskočila u unaprijed predviđene role – Leeds se povukao u blok i čekao kontranapade, a United posjedom pokušavao stići do pogotka.

Bruno Fernandes je oprobao svoj udarac u 20. minuti pa shvatio kako još nije namjestio točne koordinate svojih kopački, budući da mu je udarac otišao pored lijeve stative. Onda se u 39. minuti javila jedna sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Leedsa, djelovalo je kao da je bilo igranja rukom, no sudac Tierney je na reklamaciju penala Unitedovih igrača samo odmahnuo rukom.

Prije konca poluvremena zabilježene su dvije velike prilike. U 44. minuti se u spasitelja gostiju prometnuo De Gea koji je zaustavio udarac Summervillea, a zatim je Fernandes zapucao zicer, odnosno obranio mu ga je vratar Meslier.

Prije nego što će potpasti u totalnu inferiornost, Leeds je na startu drugog dijela imao veliku šansu – Harrison je dočekao ubačaj pa onda pucao pored gola.

U 63. minuti je Dalot najavio uragan Uniteda. Pucao je član Ten Hagovog sastav s ruba 16-erca i uzdrmao gredu. 'Ispravio' ga je najbolji igrač kluba s Old Trafforda ove sezone – Marcus Rashford. U 80. minuti je ispratio ubačaj i sjajno glavom pogodio uz desnu stativu za 1:0. Pet minuta nakon toga semafor je već pokazivao 2:0. Leeds je izgubio loptu na sredini terena, a stasiti centarfor Weghorst pokazao i nešto od dvojih plejmejkerskih vještina kada je iz prve proigrao natrčalog Garnacha koji je lagano poentirao za 2:0

Zabio je i Weghorst nešto što je trebao biti njegov prvijenac u dresu Uniteda, ali ga je rastužio sudac Tierney kojemu je VAR dojavio da je zabio iz zaleđa.



Tagovi

Premier ligaManchester UnitedLeeds United

Ostale Vijesti