REUTERS/Alexander Hassenstein
REUTERS/Alexander Hassenstein

Laka konjica zamalo šokirala Allianz Arenu, Mađari pokušali blitzkriegom eliminirati Nijemce

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 22:58

Elf je oduševio protiv Portugala, a onda su naletjeli na Mađare

Posljednje utakmice grupne faze na ovom Euru odigrale su reprezentacije iz skupine F. Njemačka je na svojoj Alilanz Areni dočekali Mađare koji su odigrali hrabro kao i u prošloj utakmici s Francuzima i izvukli remi, ovaj put od 2:2. Bila je ovo skupina koju su htjele izbjeći sve reprezentacije iz skupine D, u kojoj je bila i Hrvatska, a dopast će Engleze koji će igrati s Nijemcima.

Dok su svi očekivali da bi nakon demoliranja Portugala, Nijemci trebali i u ovom susretu slaviti, Mađarima to nije bilo po volji, a još jednu dobru utakmicu odigrao je Osijekov veznjak Laszlo Kleinheisler. Pa su prvi došli do vodstva. Sallai je u 11. minuti ubacio, a Szalai glavom spremio loptu u mrežu za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nakon toga je uslijedilo Mađarsko zatvaranje i pokušaji Elfa da dođe do izjednačenja, ali do toga nije došlo do kraja prvog dijela pa se na odmor otišlo s vodstvom Lake konjice. Nastavili su Nijemci napadati i u drugom dijelu, a povremeno smo vidjeli bljeskove Mađara prema naprijed od čega vrijedi istaknuti slobodni udarac Sallaija iz 62. minute koji je završio na gredi.

Željeni gol Nijemci postižu u 66. minuti kada je Havertz iskoristio jedan ubačaj i glavom pospremio loptu na prazna vrata.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nisu stigli Nijemci ni proslaviti izjednačenje, a uslijedio je šok. Dok je režiser prijenosa još uvijek prikazivao snimku Havertzovog gola pao je i na drugoj strani. Schafer je izbio sam pred Neuera i zabio gol za 2:1 Mađarske.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Znamo da Nijemci nikada ne odustaju i teško bi se pomirili s ispadanjem s ovog Eura, i to još od Mađara pa su krenuli još žešće po gol koji im je garantirao prolaz u osminu finala. Nije to bila igra od neke velike ljepote, ali je dala rezultat u 84. minuti. Goretzka je došao do lopte na 14 metara i zakucao je u mrežu za 2:2. Čime su bile ugašene sve nade Mađara za mogućim prolazom u nokaut fazu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Tako su nijemci završili grupnu fazu na drugom mjestu iza Francuza, a s njima će u uosminu finala i Portugal kao trećeplasirana momčad.


Tagovi

MađarskaMađarska nogometna reprezentacijaNjemačkaNjemačka nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti