Lagana dekoncentracija na početku, a onda potvrda razlike u kvaliteti - Hajduk s 3:1 pobijedio Oleksandriju

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.08.16. | 22:33

Hajduk je s ukupnih 6:1 došao do play-offa kvalifikacija za Europsku ligu.

Sve je splitska momčad napravila već u Ukrajini, onih 3:0 je bilo dovoljno za ukupno pobjedu protiv Oleksandrije, ali je svejedno oko 25 tisuća navijača doživjelo šok u 13. minuti. Tada je još jednom pogriješila obrana Hajduka, ovaj put Milić i Ćosić, a Starenkij je to iskoristio i dao gol za 1:0.

Srećom, odmah se vratio Hajduk. Napali su Splićani protivnike kao da su pred svojim navijačima željeli isprati gorak okus zbog primljenog gola i u tome su uspjeli. U 21. minuti Kožulj je iz kornera 'pogodio' Nižića koji je zabio za 1:1.

S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a u nastavku je igrao samo – Hajduk. Posebno je raspoložen bio Tino Sven Sušić koji je postigao dva pogotka, prvog u 52. minuti iz kaznenog udarca kojeg je izborio Said nakon sjajnog prodora Vlašića, a drugog u 57. odličnim udarcem iz slobodnog udarca s 25 metara.

Tih 3:1 Hajduk je mirno držao. Možda su mogli Splićani zabiti još poneki gol, ali i ovo je bilo dovoljno za Oleksandriju koja se ipak pokazala nedoraslim suparnikom za Hajduk.

Europska liga, 3. pretkolo kvalifikacija:

Hajduk – Oleksandrija 3:1 (Nižić 21', Sušić 52'-11m, 56'/Starenkij 13')
prva utakmica 3:0

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Oleksandriya

Ostale Vijesti