Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Lacikina pat pozicija sa "hoću-neću" nikome ne koristi

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.01.23. | 12:00

Laszlo Kleinheisler počeo je posljednju polugodišnju dionicu u Osijeku daleko od momčadi. Zajedno s kapetanom Škorićem i Lončarom ostao je u gradu na Dravi zbog bolesti.

Osijek je krenuo sa svojim zimskim pripremama bez kapetana Škorića, Lončara i Kleinheislera koji su ostali u Osijeku i pridružit će se suigračima sukladno svom zdravstvenom stanju. U ponedjeljak su bili na vađenju krvi jer se sumnja na gnojnu anginu. Zapravo, nema ništa čudno u toj vijesti jer virusi vrebaju na svakom koraku. Pa nije normalno da je živa u termometru u prvim danima godine bliže 20 stupnjeva nego nuli…

Na put je Rene Poms poveo 34 igrača. Među njima bio je Dominik Babić kojeg je klub uspio zadržati i koji je potpisao ugovor. Talentirani vratar Franko Kolić našao je svoje mjesto u autobusu koji je odveo Osijek u Umag. Također i Uwem Alexander koji je na dvojnoj registraciji u Vukovaru, lijevo krilo Domagoj Bukvić a tu je i Filip Živković koji je u prvom djelu zimskih priprema dojmio suigrače i stručni stožer.

“Svi oni zaslužuju biti s nama svojim igrama, radom na trening i ozbiljnošću koju su pokazali. Vrijeme je da se polako krenu prilagođavati na seniorski nogomet a pripreme su idealno mjesto za to”, rekao nam je prije polaska Rene Poms. Pitali smo ga za popularnog Laciku, ali trener Osijeka nije htio ulaziti u detalje…

Kako bilo, Laszlo Kleinheisler je zbog bolesti svoju posljednju polugodišnju dionicu u Osijeku počeo daleko od momčadi. Nije mu prvi put. I nedavno je propustio trening, dva iz istih razloga. Iako će u klubu ostati zakopčani do grla, neformalno saznajemo da nitko nije pustio suzu za Kleinheislerom.

Zapravo, neki dojam koji nosimo jest kako njegovo “hoću-neću” lagano već svima ide na živce i kako je Osijek spreman na život bez Lacike. Jasno je da se mogu pogledati u oči jer su pružili sve što je u njihovoj moći da ga zadrže. Pregovori oko novog ugovora počeli su na vrijeme, bili su intenzivni. Kleinheisler je imao podršku navijačkog puka, ponudu kojom bi postao jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici te sijaset kompromisa poput onog o džentlmenskom dogovoru da ako stigne ponuda iz “petice”, klub ne bi radio probleme oko ispisnice.

Međutim, čini se kako je Laszlo Kleinheisler kupovao samo vrijeme. Odbio je opciju Puskas Akademije koja bi poprilično popunila blagajnu Osijeka s obzirom na to da u lipnju može otići besplatno. OK, ne vraća mu se u Mađarsku što je jasno iz njegovih otkaza za reprezentativna okupljanja.

Navodno se tu ozbiljno koketiralo s Dinamom koji može platiti puno više od Osijeka, ali teško da bi u Maksimiru imao ozbiljniju ulogu pored Luke Ivanušeca i Martina Baturine koji je projekt kluba. No, zato bi linija s Poljudom i dalje mogla biti otvorena kako se stidljivo spominjalo u kuloarima. Hajduk je oštro ušao u prijelazni rok, solventni su i svjesni kako Mađaru paše mediteranska klima. A njima bi pasao u veznom redu s obzirom na to da na toj poziciji imaju Filipa Krovinovića

Da se razumijemo, nemamo potvrdu da je to ozbiljna stvar ali dok se tone tinte trošilo na Kleinheislera u Dinamu, a zapravo je to prilično nemušta dimna zavjesa koja je trebala skrenuti poglede s internih problema u Maksimirskoj 128, opcija s Hajdukom je prilično realna. Jakobušić bi mogao ponuditi jedno jako ime svojim navijačima. Osijek je svjestan da je ovaj prijelazni rok posljednja prilika da bar nešto uzmu za Kleinheislera koji ionako ne želi produžiti ugovor. A Rene Poms će to elegantno riješiti. Uostalom, priča se da Kristijan Lovrić ide kao avion na pripremama…

Možda bi najpoštenije bilo da se Kleinheisler oglasi i definira svoju sudbinu. Ako je ovo njegovih zadnjih šest mjeseci u Gradskom vrtu, neka ih Lacika odradi sa stilom i na način s kojim je postao miljenik navijača. Ako je već odlučio dići sidro već ove zime, onda neka barem to iskomunicira s trenerom kako bi svi znali na čemu su. Ova pat pozicija nikome ne koristi.



Tagovi

Laszlo KleinheislerNK OsijekHajdukGNK DinamoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti