NK Kustošija
NK Kustošija

Kustošija predstavila pojačanje, stigao trener koji je radio u Dinamu i Hajduku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 14:25

Klub je vijest potvrdio na društvenim mrežama

Jedan od klubova koji je u posljednje vrijeme postao poznat van granica Hrvatske, ali ne po igrama već po transferima - Kustošija - objavila je na društvenim mrežama angažman novog pojačanja Krešimira Gojuna, kako su ga predstavili.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Naše novo pojačanje je Krešimir Gojun vrhunski stručnjak na mjestu direktora škole nogometa koji je radio u klubovima poput Dinama i Hajduka te u Saudijskoj Arabiji, a sudjelovao i u aktivnostima reprezentativnih selekcija dok je posljedne tri godine radio kao voditelj Škole nogometa u HNK Zadar", stoji u klupskoj objavi.

Krešimir Gojun rođeni je Zagrepčanin koji je u svojoj trenerskoj karijeri obnašao uloge pomoćnog trenera Hrvatskog Dragovoljca, vodivši u isto vrijeme juniore. Od 2007. do 2011. godine radio je u omladinskoj školi NK Zagreb. 2007. godine vodeći U14 momčad Pjesnika osvaja drugo mjesto u prvenstvu, a godinu kasnije s U15 čini korak naprijed te postaje prvak Hrvatske.Godine 2009. je vodio juniore s kojom je prvenstvo završio na četvrtom mjestu te je igrao polufinale kupa, a sezonu kasnije s U14 momčadi osvaja prvo mjesto u prvenstvu, a trijumfirao je i na turniru Nike Premier Cup Hrvatska na kojem je na putu do uspjeha u finalu svladao Dinamo, a prethodno i Hajduk. Na europskoj završnici Nike Premier Cupa mladi pjesnici su u konkurenciji 20 najboljih klubova starog kontinenta zauzeli 7. mjesto.

Potom ga je angažirao Dinamo, a posebno mu se ističe uspjeh kojeg je ostvario u kolovozu 2013. godine kada je na Old Traffordu u Manchesteru osvojio 20. izdanje Nike Premier Cupa. Kasnije je radio i kao direktor Akademije u Hajduku, s kojim se nije rastao u najboljim odnosima. Otkaz je dobio nakon što je optužio tadašnjeg sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da u svibnju druga momčad Hajduka pomogne Šibeniku da uđe u Prvu HNL.

"Zbog osobito teške povrede ugovora, izvanrednim je raskidom ugovora danas zaključena suradnja između HNK Hajduk i g. Krešimira Gojuna koji time više ne obnaša funkciju voditelja Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna”, objavio je 2019. godine Hajduk.

Nakon toga je vodio Školu nogometa u Zadru, a sada je stigao sedmoplasiranu momčad Druge nogometne lige, odnosno trećeg ranga hrvatskog klupskog nogometa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Krešimir GojunKustošijaDruga NLDruga nogometna liga

Ostale Vijesti