Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Kultni hrvatski klub i finalist iz 1999. ostao bez prava nastupa u Kupu: „Poduzet ćemo pravne mjere“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 08:50

Razlog je birokratske prirode...

Kultni vinkovački nogometni klub Cibalia doživio je težak udarac i prije početka nove sezone. Naime, Cibalia u idućoj sezoni 2024./25., nema pravo nastupa u Hrvatskom nogometnom kupu u kojem je, recimo, 1999. igrala ono 'kontroverzno' finale u Maksimiru kada je Kup na kraju osvojio rivalski Osijek. Cibalia više nikada nije stigla do finala, ali je u još pet navrata igrala polufinale (2000., 2004., 2009., 2011. i 2013.) i još u četiri navrata četvrtfinale Kupa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Cibalia je dugi niz godina, zbog svojeg visokog koeficijenta u Kupu imala zagarantirano mjesto u natjecanju. Međutim, u prethodnih pet sezona Cibalia je ispadala iz natjecanja odmah u prvom kolu te je ispala iz nacionalnog dijela natjecanja te bi se za svoje mjesto u HNK-u od sezone 2024./25. trebala boriti kroz Županijski kup Vinkovačko-srijemske županije.

Međutim, iz Vinkovačkog kluba nisu znali za tu informaciju, a, tvrde u priopćenju, nitko iz Županijskog saveza ih o tome nije niti obavijesti. Iz HNS-a tvrde da su poslali mail po uobičajenoj proceduri...Kako bilo, priopćenje predsjednika Cibalije Damira Mustapića prenosimo u cijelosti:

"Nažalost, zbog previda u Županijskom nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatski nogometni klub Cibalia š.d.d. u natjecateljskoj sezoni 2024./2025. ostao bez prava nastupa u Hrvatskom nogometnom kupu.

Naime, Hrvatski nogometni savez dana 15. lipnja 2023. službenim kanalima obavijestio je ŽNS VSŽ o činjenici kako Cibalia mora krenuti u kup-sustav od najniže razine, no ta informacija nikada nije stigla u klub!

Ovakvim spletom okolnosti, u kojima Cibalia nije sudjelovala, Klub je definitivno oštećen, kao i neosnovanim medijskim napisima gdje se imputira kako ‘Možda je obavijest o tome i stigla, no u Genscherovoj 10b su poznati po tome što ne otvaraju mailove.‘

Ovakve zlonamjerne konstrukcije kojima se klub sustavno napada mjesecima pa čak i godinama, definitivno neće donijeti ništa dobro Cibaliji te će Klub biti prisiljen poduzeti određene pravne korake kako bi se zaštitili interesi igrača, radne zajednice, navijača i dioničara".

Cibalia će, dakle, pravdu tražiti na 'višim instancama', no izvjesno je da kultni hrvatski nogometni klub, koji se natječe u 1.NL, u idućoj sezoni neće moći sanjati o nekom novom plasmanu u finale HNK-a. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibaliaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti