REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Kultni belgijski klub osvojio Kup nakon 110 godna!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 18:33

Od povratka u prvu ligu prije tri godine, svaki put su bili na korak do naslova. Prvu titulu nakon 1935., ukupno 12. u povijesti, mogli bi prokockati i treću sezonu u nizu.

Nogometaši Union St. Gilloisea osvojili su po treći put u svojoj povijesti naslov pobjednika belgijskog Kupa nakon što su u finalu, u Bruxellesu, svladali Antwerpen s minimalnih 1-0. Pogodak koji je odlučio pobjednika postigao je japanski nogometaš Koki Machida u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Union St. Gilloise je treći put osvojio domaći Kup te prvi puta nakon davne 1914. godine.

Prošle godine ova dva kluba su igrala u polufinalu Kupa i tada je slavio Antwerpen koji je uostalom osvojio naslov pobjednika nakon finalne pobjede protiv Mechelena. Antwerpen ostaje na četiri osvojena Belgijska kupa.

Union St. Gilloise je treći najtrofejniji klub, sa zadnjim trofejem osnovanim 1935. Godine 2021. vratio se u prvi rang nakon 48 godina odusustva i u dramatičnim završnicama ispuštali naslove 2022. i 2023. U tekućoj sezoni vodili su cijelu sezonu, ali u Ligi za prvaka, u koju se ušlo s prepolovljenim bodovima u odnosu na prvi dio sezone krenuli s četiri poraza i sada im vodeći Club Brugge bježi tri boda. No, u nedjelju Unionisti gostuju kod Bruggea i mogu se vratiti na tron, ako i drugi Anderlecht ne pobijedi. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Belgijski kup, finale:

Union St. Gilloise - Antwerpen 1-0 (Machida 45+1)



Tagovi

Royal Union St. GilloiseRoyal AntwerpClub BruggeAnderlechtJupiler liga

Ostale Vijesti