Josip Regović/PIXSELL
Josip Regović/PIXSELL

Kulenović za Germanijak: "Još uvijek je san igrati u Dinamu"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.09.22. | 14:00

Napadač Dinama na posudbi u Lokomotivi podjelio je za Germanijak razmišljnja o novoj sezoni i eventualnom povratku u Maksimir

U nedjelju je igrao protiv Dinama, dva dana kasnije već je bio u napadu U23 reprezentacije koja je uskočila kao sparing reprezentaciji Katara na pripremama u Austriji.

Sandro Kulenović nastavio je dobar ritam koji već duže vrijeme ima u Lokomotivi.

“Na brzinu smo se skupili, ali mislim da smo dobro odigrali u Austriji. Izdominirali smo utakmicom, zabili tri gola i zaista sam sretan što sam bio dio ove priče”, rekao je napadač Dinama na posudbi u Lokomotivi.

Kule, kako ga svi zovu, lani je igrao za Lokose i zabio deset golova. Međutim, inzistirao je da ostane na Kajzerici i u ovoj sezoni.

“Odluka je zapravo bila vrlo laka. U Dinamu bih bio treća špica i znao sam da ako hoću minutažu da se moram maknuti. Na Lokomotivu sam se navikao, odgovara mi okolina, suigrači, treneri. Paše mi i stil nogometa, ta energija koja dolazi iz mladosti. Znam da su se mnogi čudili, ali meni je bilo bitno da igram a opet da budem na fokusu Dinama. I to je presudilo”.

Kulenović je u ovoj sezoni odigrao punu minutažu za Lokomotivu. Zabio je četiri gola, dodao još četiri asistencije. Dakle, zadržao je kontinuitet od lani…

“Lijepe brojke, ali malo što znače ako momčad nije dobra s rezultatima, a činjenica je da možemo puno bolje. Imamo puno amplituda što je logično jer smo ekipa s puno mladih igrača. Logične su oscilacije, svi smo to prošli. Međutim, vrijeme je da svi skupa odrastemo, svedemo greške koje radimo na minimum i počnemo osvajati bodove. Mislim da je devet bodova iz deset utakmica premalo za Lokomotivu”, jasan je Kulenović koji će svoje argumente pronaći u dvije utakmice.

Onu sa Slaven Belupom:

“Nemoguće je da dominiramo, stvorimo sto prilika a oni nam slože jednu šansu i odnesu tri boda”

I onu s Dinamom:

“Neki se smiju, ali činjenica je da smo Dinamu stvorili više opasnih situacija nego Chelsea”.

Pa nastavlja:

“Igramo dobro protiv jakih momčadi, superatraktivno prema naprijed, ali moramo početi igrati za bodove. Malo više koristiti stečeno iskustvo. Možemo se vaditi na mladost neko vrijeme, ali sve ima svoj rok”, mudro će Kulenović koji je nekako sazrio u ove dvije, tri godine. Zrelo razmišlja o nogometu, stavlja momčad u prvi plan svjestan da svaka individualna statistika pada u drugi plan ako je momčad loša.

“Činjenica je da nam nedostaje Kačavenda. Pogotovo meni jer sam imao osjećaj da se s njim razumijem zatvorenih očiju. Otišao nam je Cokaj koji je bio čista energija, radni veznjak s odličnim prekidom. Sve je OK jer tako Lokomotiva funkcionira. Razvija mlade igrače. Vjerujem da će brzo stasati svi ostali te da će to biti dobro”, nada se Kulenović kojem se na spomen Dinama razvije osmijeh od uha do uha.

“A što da si lažemo? To je moj klub od djetinjstva i uvijek će biti. Od malih nogu jedini moj sportski cilj je bio da stavim dres Dinama na sebe”.

Svojevremeno je odbio Nottingham Forest. Bivšeg prvaka Europe koji zaista ima uvjete koji bi svaki igrač samo poželio.

“Bila je opcija, ali još uvijek smatram da nisam rekao zadnju u Dinamu. Još uvijek je san igrati u Maksimiru i mislim da se bližim tome”.

Već ove zime ili na ljeto, pitamo ga.

“Odluka je na Dinamu jer sam njihov igrač. Puno je tu faktora koji odlučuju. Od prijelaznog roka do neke sportske vizije. Za mene je važno da se razvijam, da koristim priliku koju imam u Lokomotivi i da u svakom trenutku budem spreman na povratak u Maksimir. Možda bi netko izabrao da bude treća špica u Dinamu. Poštujem taj stav, ali ja nisam takav. I zato sam otišao dokazivati se u Lokomotivu, spreman da se vratim bolji i jači tamo gdje pripadam”, završio je Kulenović.



Tagovi

Sandro KulenovićNK LokomotivaGNK DinamoHNLNottingham ForestLukas KačavendaEnis Cokaj

Ostale Vijesti