Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Krznar prelomio: Jedan lijevi bek ipak pred odlaskom iz kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 13:01

Eci peci pec...

Dinamo je UEFA-i prijavio igrače koji će konkurirati za susrete Europske lige, a na popisu nema jednog dosadašnjeg prvotimca. Kako pišu Sportske novosti, Švicarac Francois Moubandje, koji je na Maksimir ove sezone krenuo kao glavna opcija na lijevom beku, izostavljen je s liste, što bi moglo značiti da će 31-godišnjak ipak napustiti maksimirsku svlačionicu.

Marin Leovac trenirao je s rezervnim sastavom, no vraćen je u prvu momčad, a Damir Krznar očito ne vidi potrebu za obojicom pa je uvrštavanjem Hrvata dao doznanja tko je u domaćem prvaku trenutno višak. U Zagrebu jedno vrijeme nisu znali što bi s Moubandjeom, poslan je na posudbu u turski Alanyaspor, a po povratku je ovog ljeta počeo igrati, dosad je skupio sedam nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka i 1. HNL. Situacija se sada očito mijenja i pitanje je hoće li švicarski defanzivac ostati.

Od igrača koji još mogu pokriti navedenu poziciju, Marijan Čabraja završio je na posudbi u Ferencvarošu pa je Krznar na lijevoj strani nekada koristio i Bartola Franjića. Mogao je trener Dinama prijaviti Moubandjea, na popisu smije biti 25 igrača, ali jedno je mjesto ostavio praznim te tako poslao poruku bivšem igraču Toulousea, koji je u Dinamo bez odštete stigao u ljeto 2018.

Švicarac je za Modre odigrao 22 službene utakmice i upisao jednu asistenciju, a prema Transfermarktu vrijedi 1.7 milijun eura. Ugovor s Modrima ima do lipnja iduće godine.

Popis igrača Dinama za Europsku ligu(* su igrači s B liste):

Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš, Nikola Čavlina*; Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Daniel Štefulj, Dino Perić, Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo*, Emir Dilaver, Kevin Theophile-Catherine, Marin Leovac; Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Amer Gojak, Marko Tolić, Marko Bulat, Josip MIšić, Bartol Franjić*. Ivan Šaranić*. Martin Baturina*, Jakov-Anton Vasilj*, Tomislav Duvnjak*, Fran Tomek*; Duje Čop, Bruno Petković, Deni Jurić, Komnen Andrić, Mislav Oršić, Luka Menalo, Dario Špikić



Tagovi

Damir KrznarDinamo ZagrebEuropska ligaJacques Francois MoubandjeMarin LeovacMarijan ČabrajaBartol Franjić

Ostale Vijesti