Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Krznar pred Omoniju: Poraz od Slavena smo već zaboravili, a priče o vrućini na Cipru su samo alibij

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 14:25

Strateg Dinama odradio je konferenciju za medije pred sutrašnji dvoboj s Omonijom.

Pred prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka koja se u utorak u 20 sati igra na Maksimiru između Dinama i Omonije, Damir Krznar odradio je konferenciju za medije.

"Očekuje nas izuzetno zahtjevan protivnik. Omonia je momčad sastavljena od iskusnih igrača, a vodi ih iskusni trener koji zna igrati na rezultat. Očekuje nas rovovska bitka. Cilj je da se postavimo autoritativno, kao favoriti, i da ostvarimo prolaz u sljedeće pretkolo".

Dinamo je prvenstvo otvorio porazom na domaćem terenu od Slaven Belupa. To je bio prvi poraz Dinama na otvaranju prvenstva od kada je započela 1.HNL.

"Niti jedan poraz nikada nije dobro došao, no odmah smo nakon utakmice prebacili fokus na Omoniju. Moji igrači su profesionalci a ovo je sport u kojem su pobjede i porazi normalna stvar. Odmah smo se okrenuli utakmici protiv Omonije, no to ne znači da nismo analizirali utakmicu protiv Belupa i detektirali što nije bilo dobro".

Protiv Slavena Dinamo je igrao u kombiniranom sastavu. U utorak će biti promjena, a Krznar je naglasio da se Livaković sigurno vraća na gol.

"Cilj nam je bio sačuvati igrače zdravima jer su put i teren ostavili traga na njima. Maksimalno sam vjerovao igračima koji su istrčali protiv Slavena. Da nisam, ne bi igrali. Problem je bio u pristupu, a tu odgovornost leži na meni, kao i na njima. Neću reći da ih je taj poraz poljuljao. Moraju i dalje biti maksimalno fokusirani. Ono što je bilo jučer više ne vrijedi. Najteže je ostati na vrhu, a mi to želimo".

Omonia u Zagreb stiže nakon osvojenog prvenstva i Superkupa.

"Imaju karakteristično otvaranje igre, iz druge u treću sezonu. Vrlo su kreativni i cilj je limitirati njihovu igru. Znaju igrati na rezultat, navlačit će nas, a onda pokušati i napasti. Mi smo favoriti, ali moramo to potvrditi i na terenu".

Uzvrat u Nicosiji igra se u 17 sati kada bi temperature mogle dosegnuti i 40 stupnjeva Celzija.

"O vrućini i uvjetima ne bih pričao. Potenciranje vrućine stvara kontraefekt, daje mojim igračima alibij. To im mora biti samo dodatni motiv, moraju biti sposobni odgovoriti na sve vremenske uvjete".

U trećem pretkolu potencijalni protivnik Dinama i Omonije bit će bolji iz dvoboja Legia Varšava - Flora Tallinn.

"Ne bi bilo fer niti sportski u ovoj situaciji pričati o potencijalnom protivniku u idućem kolu. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da su Dinamo ili Omonia dobili najtežeg potencijalnog protivnika u idućoj rundi".



Tagovi

Dinamo ZagrebDamir KrznarOmonia Nicosia

Ostale Vijesti